20 Temmuz 2008 Pazar

ZEYNEP'İN BÖREĞİ..........

Efendimmmm böreğimiz kaçkez pişirildi ve bitti ben sayısını unuttum.Yapımı çok pratik malzeme sıkıntısı yok ve en güzeli çok lezzetli daha ne olsun:)))))Tarif çok sevgili Yosunbuka'mdan oda sayfasında belirtmiş arkadaşı rosespring iletti bana diyor.Yalnız böreğin ismini bir türlü çıkartamadım link vermediği için :(((((Sonrada keşke Yosunbuka'ma sorsaydım diyerek hayıflandım.Neyse ismini değiştirdim diye bana kızmazlar herhalde:)))))Tarifi bizimle paylaşanlara çok ama çok teşekkürler.....
Malzemeler:
(Mini fırın tepsisi için)
10 adet milföy hamuru
2 adet yufka
250 gr.lor(tarifte peynir kullanılmış)
maydanoz
1 yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 şişe soda
Yapılışı:5 adet milföy hamurunu merdane ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz(iki naylon arasında yaparsak daha kolay oluyor)Hamuru tepsimize yerleştiriyoruz.Birinci yufkayı parça parça kopartıp yufkanın üzerine serpiştiriyoruz.Lor,maydanoz ve biraz tuz ilavesi ile iç harcımızı yufkanın üzerine dağıtıyoruz.Kalan ikinci yufkayıda parça parça koparıp iç harcımızın üzerine alıyoruz.Son 5 adet milföy hamurunu açıp yufkaların üzerini kapatalım.Kare kare dilimlediğimiz böreğimizin üzerine çırpmış olduğumuz yağ,süt,yumurta ve soda karışımını gezdiriyoruz.Çok sulu bir karışım ama korkmayın börek olduğu gibi çekiyor içini.170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

14 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

Dilek'cim börek nefis görünüyor..Tamda kahvaltı zamanı ellerine sağlık güzelim.O tabaktakileri alıyorum sen yine yaparsın:)))
hııııımmm:) bu arada aşağıdaki patlıcanlarda mahzun mahzun bakıyorlar bana...Onlarında tadına bakıcam...

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Hem yufka,hem de milföy denememiştim.Soda bende kullanıyorum genel de su böreği gibi oluyor.Deniyelim hemen bir de tadına biz bakalım:))) Sen bana çok uzaksın gelip yiyemiyeceğim bu sıcaklarda:))))yakın olsak kapındaydım ona göre:))))))

Öpüyorum.Sevgiyle sarıldım.

Adsız dedi ki...

selam..börek nefis görünüyor..ilk fırsatta deneyecegim.elinize saglık..sevgilerimle.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Sevgili adaşım olsada yesek diye geçirdim şimdi aklımdan.Ellerine sağlık.
sevgiyle kal
mutlu pazarlar

banu kırmızıgül dedi ki...

canım ellerine sağlık nefis görunuyor tarifi deniyeceğim sevgilermle..

zeynep dedi ki...

ellerinize saglik...el acmasi borek gibi duruyor..

Bir Dilim Düş dedi ki...

Dilekciğim börek tam sevdiğim gibi pofuduk pofuduk ve harika görünüyor. Ellerine sağlık, üstelik de milföy ve yufkayı aynı anda kullanmak oldukça ilginç geldi. Pazar sabahına kahvaltıya misafirlerime yapacağım.

Sevgiler,
Evren

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Dilek'cigim,
Ne kadar ilginc, hem yufka ve hem de milfoy. Simdi donup daha dikkatle okuyacagim, cok selamlar.

EZGi :)) dedi ki...

Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, bin bir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, kandilin mübarek olsun...

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Semanın kapılarının açılıp rahmetin sağanak, sağanak yağdığı bu günde duşen damlaların sizi ailece sırıl sıklam etmesi dileğiyle.

Adsız dedi ki...

dilek ellerine sağlık böreğin adı zeynep in böreği dir.ulaşmış olsaydın en kısa zamanda dönebilirdim sana..hatıraya hürmet gösterdiğim için ismi odur..-hatırası da bende saklı-
sevgiler...

gülbahar dedi ki...

Sevgili Dilek,arkadaşım yosunbuka bu lezzetli böreğe, şu an 1 yaşında olan kızımın adını vermiş ve sitesinde "zeynep'in böreği" diye yayımlamıştı.Hani adını hatırlayamadım demişsiniz ya, umarım yardımcı olabilmişimdir.sevgiyle kalın...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ben de Yosunbuka'nın bir başka böreğini denemiştim, sonuçtan da çok memnun kalmıştım.. Ellerine sağlık Dilek, Zeynep'inki de nefis görünüyor..

pelince dedi ki...

İki türlüsünü bende denememiştim,ellerine sağlık...