13 Temmuz 2008 Pazar

FIRINDA PATLICAN;HEM SAĞLIK HEM PRATİK:)))))

Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır, karnıyarık ve musakka.Nevarki kızartma olduğu için biraz ağır aynı zamanda doktorların pek önermedikleri bir pişirme şekli ama bu tarif herşeyi değiştirecek bence.Daha önce fırında denememiştim,fırına atarız sadece üzeri kızarsın lezzetli olsun diye.Ama bu tarifimiz sadece fırında pişirilerek hazırlanıyor lezzet süperrrrrr.Denemenizi tavsiye ederim efendim:)))))))

Malzemeler:

1kg.patlıcan

250gr.kıyma

2 adet kuru soğan

2-3 adet domates

7-8 adet yeşil biber

tuz,karabiber

1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:Patlıcanları alacalı soyuyoruz yıkadıktan sonra içine tuz ve şeker atılmış suyun içerisinde acı suyu çıkana kadar bekletiyoruz.Bu arada doğradığımız soğan ve biberleri güzelce kavuruyoruz(içini kavurmak çok zarar vermez değilmi???)Sırası ile kıymamız, domatesimiz, tuz ve karabiber ilave edilerek iç harcımızı hazırlıyoruz.Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz.Acısı çıkan patlıcanları kurulayıp fırın tepsisine dökmüş olduğumuz bir çay bardağı sıvı yağ ile yağlıyoruz.Tepsimizi fırına koyduktan sonra 20-30 dak.patlıcanları pişiriyoruz,hafif pişen patlıcanları çıkartıp içlerini dolduruyoruz.Tepsiye çok az su ilave ederek bir 20 dak. daha pişiriyoruz.Sıcak fırının içerisinde bırakarak içini çekmesini bekliyoruz,güzelce dinlensin yemeğimiz:))))))Aynı tarifi küp küp doranmış malzemeler ve tavuk etli olarak denedim,o da ayrı bir lezzet oldu ve daha pratik önemle duyurulur:))))))))

7 yorum:

yosunbuka dedi ki...

canım kabak da patlıcanda çok güzel görünüyor.of ya güzel şeyleri böyle görünce hemen yapıp yiye yiye eti puf olacağım iyice:) ellerine sağlık canım..

Dilek dedi ki...

Hiç kıyamam sanaaaaa yakın olsak hemen paketleyip getiriveririm.Canım çok dikkatli bakma, sonra miniklerin canı çeker.Üzülürüm inan:((((((

diyalogyemekleri dedi ki...

güzel görünüyor..yemekte patlcan olsun yeter zaten.slmlar..

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

ZEROOO Bu sabah tatilden DÖNDÜ:)))
ve akşama evde yemek yok. Şimdi görünce yakın olsaydık da senden bir kap alabilseydim:))) diye düşünüyordum.Ellerine sağlık.Patlıcan yemeklerini severim.Genelde hepsini çiğden pişiririm zeytinyağlı olarak kıyma da koymam.Öylede güzel oluyor.

Sadece evde ben yediğim için:))))Kendim için böyle pişiriyorum.

Sevgiler...

HULYA dedi ki...

Merhabalar,
Patlıcanın bol olduğu bu mevsimde denemek için harika bir tarif.Ellerinize sağlık.Sevgiler

Melek* dedi ki...

kesinlikle karnıyarık ve musakkaya hayır denmez bizim Türkler biliyor şu işi seninde ellerine sağlık.bende patlıcan yemeklerine bayılırım fırındada hafif olur.bu arada cuman mübarek olsun

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Dilek'cigim,
Ne kadar guzel olmus.

Ayrica guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.