15 Kasım 2008 Cumartesi

KURU SOĞANLI ERİŞTE

Erişte, mutfağımızın vazgeçilmezi uğraş isteyen leziz temiz ve gönül rahatlığı ile yediğimiz makarnamız.Farklı farklı sunumları var tabiki Boşnak'ların özellikle kavrulmuş bol soğanlısı pek bir güzel oluyor canım.Yıllar önce kayınvalidemlerin bulunduğu bir yemekte,
-Hiç soğanlı erişte yemedim nasıl olur diyerek kuşkuyla tadına baktığı fakat ikinci bir tabağıda istediği tarif:))))))Hani kaynana çatlatan tariflerden yani he he heeeeee.Neyse fazla dalmayalım ortam bulanmasın........
Malzemeler:
1,5 cam kase erişte
3-4 adet kuru soğan
zeytinyağı,tuz
Yapılışı:Eriştelerimizi kaynayan tuzlu suya atıp pişmelerini sağlayalım.Erişteler pişerken soğanları rendeleyerek zeytinyağında kavuralım,fakat kavurma işlemini kısa tutmayalım soğanlarımız hafif yanma aşamasına gelene kadar.Pişen eriştelerimizin suyunu süzelim içerisine bol zeytinyağında kavurduğumuz soğanları boca edelim şöyle bir karıştıralım ki iç malzememiz eşit dağılsın.

6 yorum:

birdutmasali dedi ki...

ELBETTEKİ HER ŞEY UĞRAŞ İSTİYOR SEVGİLİ DİLEK..ÇOK HAKLISIN.
ERİŞTENİN BU HALİNİ YANİ SOĞANLISINI HİÇ DENEMEDİM..
DEMEK ÇOK LEZZETLİİ.BİR DENERSEM MUHAKKAK PAYLAŞIRIM..
SEVGİLER..

Hülya dedi ki...

Hımmm nefis.
Bir tabak erişte alıp da gelsen artık diyorum:)))

KARDELEN dedi ki...

çok pratik ve lezzetli bir tarif,blogunuzda çok hoş:)))

Dilek dedi ki...

Nunu'cuğum;Damak tadı kişiden kişiye değişiyor tabiki,birde alışkanlıklar diyelim.İnşallah seversiniz:)))))Secgiler......


Hülya'cığım;dokundurmuşsun yine inceden:(((((Gelcezde nasıl?????
Ruhen gelip bedenen gelememek benimkisi:)))))En yakın zamanda gelebilmek dileğimle.......

Kardelen'ciğim;Canım samimi yorumun için çok teşekkür ederim.
Hemen senin sayfana zıplıyorum:))))
Sevgiler........

Hülya dedi ki...

:))))

banu gökşin dedi ki...

nefıs lezız bır tarıf canım ellerın esaglık sevgıler..