2 Mart 2008 Pazar

Patates Çorbası

Yemekte olmazsa olmazlarımdandır çorbalar.Hele patates çorbası her zaman keyifle hazırladığım ve içerken büyük bir zevk aldığım bir tat.Eğer sizde benim gibi bir çorba severseniz bir deneyin derim:))))
  • 5-6 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • maydanoz

Yapılışı: Patateslerin kabukları soyulur küp küp doğranır,yemeklik doğramış olduğumuz soğanlar önce tencerede güzelce kavrulur üzerine doğranmış patatesler ilave edilerek 1-2 dakika daha kavrulmaya devam edilir. Tenceredeki malzemenin üzerini örtecek kadar su ilave edilerek pişirilir.Blandır,dan geçirilir tekrar kısık ateşte üzerine ilave ettiğimiz süt ile kaynatılır.Pişen çorbanın altı kapatıldıktan sonra tuz ve ince kıymış olduğumuz maydanozlar ilave edilerek servis yapılır.......

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım Dİlek,

bende bir çorba severim. AYıla bayıla yerim. Patates çorbasınıda çok severim.

Nefis bir tarif. Elelrine sağlık hayatım.

sıcacık sevgiler.

www.misssgibi.com

EZGi :)) dedi ki...

patatesli herşeye bayıırım bu çorbada çok lezzetli görünüyor.misss gibiii...
ellerine saglık sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba, bu corbayi cok sevdim, bebisim icin sürekli yeni corba tarifleri arayisi icerisindeyim, bunuda deneyecegim. ellerine saglik, iyi pazarlar..

www.blogcu.com/kayserimutfagi

Feyza Fidan dedi ki...

Canımcım, aramıza hoşgeldin..Çorbana bayıldım, ellerin dert görmesin..
Bu arada dileğinin en kısa zamanda gerçekleşmesini dilerim :)
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Tut tut dilekleri bizde tuttuk siteni. Hayırlı olsun, kolay gelsin. Güzel bir çorba ellerine sağlık. Emine

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Allahım;Ben ne acemi bir blog,cuyum bakıyorum bakıyorum kimseler yorum yazmıyor kimse beni okumuyor diyerek çok üzülüyordum.Ama öyle değilmiş:))))Yayınlanmayı bekleyen yorumlarınız var!Okuyunca gözlerime inanamadım.
Ay ay ay Zerrin-missss burada Hülya'dan çok iyi tanıyorum birlikte çalışırken devamlı konularımız bloglar olduğu için...

Sevgili Zerrin;sıcacık yorumuna teşekkür ederim.))))

Ezgi'cim;gerçekten patatesli tarifler çok lezzetli çorbayı denemeni isterim yanılmayacağını göreceksin çok mu iddalı oldu ne?

Bebeklerin en önemli öğünlerinden biridir çorbalar,içerisinde süt olduğu için çokta faydalı.Bebişine sağlıklı günler:)))
Feyza'cım;beni aranıza aldığınız için teşekkür ederim.Hemen sayfana atlıyorum ve herkesin dileklerinin gerçekleşmesini istiyorum....
Emine;seni tanıdım teşekkür ederim benden ayrılmayın:))))Nilay ablama da selamlar.....