Kışın bu kereviz yemeği sıkça pişer bizim evde.Pek sevilen bir sebze olmadığı halde bu tarif,oldukça lezzetli.İçine eklene,ilen portakal suyu kerevizin hem kokusunu alıyor hem de yemeğin suyuna hoş bir renk veriyor.Tarif oldukça pratik.
*1 kg.kereviz
*2 adet kuru soğan
*1,5 portakalın suyu
*1/2 çay bardağı zeytinyağı
*Tuz
Kerevizlerin kabukları soyulur.Kerevizler küçükse halka halka doğranır.
Soğanlar da halka halka doğranıp,tencerenin dibine yerleştirilir.Üzerine kereviz dilimleri zeytinyağ,tuz ve taze portakal suyu ilave edilerek kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Tercihen ılık servis edilir.
4 yorum:
Dilekciğim merhaaba canım Hülyanın bloğundan sana geçiverdim...güzel bir uğraş bulmuşsun tebrikler...Arkadaş sayesinde olur böyle şeyler ne hoş..senin onu takdir ederek bu işe başlaman daha bi güzel...takip edeceğim seni...
sabiha
çok güzel bir tarif olmuş.ellerine saglık canım sevgiler
canım eline sağlık annemde böyle yapar gerçekten çok leziz bişey!
Sabiha Ablacım;ne kadar sevindim yorumunu okuyunca ,tanıdık görmek çok güzel:))))Gerçekten senin de dediğin gibi Hülya'nın sayesinde gözümüz açıldı Allah herkesin yolunu açık tutsun....
Ezgi'cim;kereviz sevmeyen oğlum bile yemeğe başladı.....
Sevgili Ayşegül;ben de severek pişiriyorum...Ama eminim Anne,ninki daha lezizdir çünkü tecrübe çok önemli bu da onlarda var:))))
Yorum Gönder