14 Mart 2008 Cuma

PATATES GARNİTÜR


Sevgili Zuhal'in tarifini etli yemeklerin yanında gönül rahatlığıyla hazırlıyorum.Çok pratik,lezzetli aynı zamanda sağlıklı(açıkçası bu beni cezbetti)

MALZEMELER:5-6 adet patates
2-3 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Tuz,karabiber,toz kırmızı biber,pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI:Patateslerin kabukları soyulur halka halka doğranır,teflon tavanın dibi kaplanacak şekilde patatesler dizilir üzerine halka doğradığımız soğanlar,minik minik doğranmış sarımsaklar ilave edilir.Tekrar patates dilimleri dizilerek tuz,karabiber,toz kırmızı biber,pul biber ve zeytinyağ ilave edilerek kapak kapalı bir şekilde kısık ateşte patatesler yumşayıncaya kadar pişirili.Servis tabağına ters çevrilir.

3 yorum:

Hülya dedi ki...

Hem pratik hem de sağlıklı bir yemek olmuş...Şu işler bitsin deneyeceğim hemen.
Ellerin dert görmesin.Yalnız ben tadına bakma şansı elde ettiğim o gelecek tarif kurabiyelerini bekliyorum.Haberin olsun!!!

Hande dedi ki...

"bugün ne yemek yapsam acep" diye kendini yiyip bitiren ben, bir patates sever olarak genellikle bu yemeği yapıyorum.
tabiiki Dilek Abladan öğrendim;)
ama tek kat yapıyorum..
üzerine de sarımsaklı yoğurt..
patatesin herşeyi güzel oluyor yahu :)
ellerine sağlık

Dilek dedi ki...

Çalışan hanımlar için süper beş dakika da hazır onun için sık sık yapıyorum:))))Kurabiyeler için özel bir tarif yoktu,tamamen evdeki malzemeler,biraz ondan biraz bundan:))))))
Sevgili kuzenciğim;Patates seviyorum diye damadı zehirleme sakın:(((Başka tariflere geçmenin zamanı geldi bence ne dersin????