Çok uzun zaman oldu bu yemeği hazırlayalı,hafta sonu özenilerek hazırlanılmış yemeklerden biri.Hafta içi daha pratiklere kaçıyorum nedense:(((( Tarifine gelince
Malzemeler:1 kg biftek
5-6 adet haşlanmış patates1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Tuz,karabiber,kekik
Yapılışı:Biftekler çok az su,tuz ve bir bütün kuru soğan ile birlikte basınçlı bir tencerede kısık ateşte 45-50 dakika pişirilir.Haşlanmış patatesler ezilerek içine tuz, süt ve tereyağı ilave edilerek karıştırılır.Pişen etler borcam tepsiye dizilerek üzerine karabiber ve kekik serpilir.Et suyundan biraz alınarak bir kaşık salça ile sos hazırlanır etlerin üzerine gezdirilir.Patates püresi de ilave edildikten sonra 200 derecede püre kızarana kadar pişirilir, en son üzerine kaşar rendesi ilave edilerek tekrar fırınlanır.
5 yorum:
Süper bir yemek ellerine sağlık bayılırım
sevgiler bayy
nefis gozukuyor
eline saglik
sevgiler
www.aynurdantarifler.blogspot.com
merhaba, çok hoş bir blog ve çok güzel tarifler.ellerine sağlık canım.tekrar görüşmek ümidiyle..
sevgiler..
ete patates püresi çok yakışıyor...
ellerine sağlık....
acıktırdı beni görüntü...
nefis görünüyor...
ellerine sağlık canım...
Dilekcigim hiç haberim yoktu blog açtıgından. Ne iyi ettinde bir yorum bıraktın bana, çok teşekkür ederim hem blogunla tanışmış oldum bu sayede.
Canım hayırlı olsun, nice güzel paylaşımlar diliyorum, çok çok öpüyorum Hülya ile ikinizi.
Yorum Gönder