21 Şubat 2009 Cumartesi

TRABZON HURMALI TART.........

Trabzon hurması çok sevilmeyen bir meyve ne yazıkki.Biraz araştırmanın arkasından bu meyveyi oldukça çok tüketmemiz gerektiğini öğrendim.Kanser başta olmak üzere,kalp,bağırsaklar, vücut direncinin arttırılması........ diye liste uzayıp gidiyor.
Özellikle çocuklarımıza yedirebilmek için sizlere tarifi veriyorum.Benim oğlum hiç anlamadı ve güzelce yedi he he heeeeeee.

Turtanın hamuru sevgili Zerrin'in elmalı turta tarifinden kreması ise benim sevdiğim bir tarif oldukça lezzetli oluyor.Ufuk'un sitesinden almıştım tarifini.İkisinin birleşmesinden böyle bir arajman çıktı desem:)))))))

Malzemeler:(Hamuru için)

250 gr.tereyağı
3,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu

Krema İçin:

2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 adet yumurta
1 paket vanilya
100 gr.labne peyniri

2 adet trabzon hurması
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:Hamur malzemelerini yoğurarak tart hamurumuzu 26cm.lik kelepçeli kalıbın alt tabanına ve yanlarına yayıyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecede 33 dakika(Zerrin öyle diyoooo)
pişiriyoruz.Tart hamurumuz pişerken biz krema malzemelerimizi hazırlayarak soğuması için beklemeye alalım.Kremayı hazırlarken peynir hariç tüm malzemeler çırpılır, karıştırılarak pişirilir.Ilınan kremaya labne peyniri eklenerek 5 dakika çırpılır.Pişmiş ve soğumuş tart hamuru-
nun üzerine dökülür.En son rendelediğimiz 2 adet trabzon hurmasının içine 2 yemek kaşığı pudra şekeri ilave edilerek kremanın üzerine yayılır.Arzuya göre üzeri süslenir.Benim file badem ve yeşil fıstık tozum vardı onlarla süsledim.Damak tadınıza göre değişir işin o kısmını sizlere bırakıyorum:))))))))))








8 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel gözüküyor

NiNo dedi ki...

burdada cok var o hurmalardan yazin kapis kapis yeriz :) ellerine saglik

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Dilek'cim...mutlaka güzel olmuştur...

neseersoy dedi ki...

Elerine sağlık.
Ben bu hurmayı çocukluğumdan beri çok severim ama benim kızım hiç sevmedi artık kocaman olmasına rağmen hala sevmiyor , üstelik pasta ile kandırack yaşıda geçti :-)
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Değişik bir tarif. Hiç duymamıştım böyle bir tarif. İlginç geldi. Yani hurmalı bir tarif. Ellerine sağlık.

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Aysun'cuğum;teşekkür ederim canım...

Sevgili Nino;gerçekten güzel bir meyve bol bol tüketmek lazım.Sevgiler.....

Sabiha ablacığım hoş geldin sefalar getirdin:)))))

Neşe'ciğim;benim oğlumda kandırılma yaşını geçti ama kremayla tadı değişik geldi herhalde.Denemeye değer bence.Sevgiler......

Sevgili Zeytintanesi;Evdeki ve eldeki malzemerle yapıldığı için olsa gerek.

HUYSUZBALIK dedi ki...

Benim en sevdiğim meyvelerdendir Trabzon Hurması. Antakya'da yetişen kum hurması denilen cinsi sertken bile yenebiliyor ve asla ağzını buruşturmuyor insanın. Deneme fırsatı bulursan dene kesinlikle. Bu tart da nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Dilek'ciğim ellerine sağlık canım.
Hiç hurmalı tart yapmamıştım :))))
Hurma bana çocukluğumu hatırlattı. Bizim bahçemizde vardı hurma ağacı olmaya başlarken ağacın tepesinden inmezdik :)) bütün kıyafetler lekelenirdi... Ben olmuşunu değilde daha hamken severdim. Çok lezzetli olurdu :))) içi çikolata gibi olurdu bak şimdi canım çekti ne olacak?

Öpüyor,sevgilerimi gönderiyorum.