26 Nisan 2008 Cumartesi

KEREVİZ ÇORBASI


Kerevizmi kaldı? demeyin çok önceden hazırlanmış bir çorba fakat benim elim erip yazamadım.Kışa hazırlık, elinizin altında bu tarif bulunsun derim. Kız kardeşim ,çok bahsettiğim bir siteden denemiş bu çorbayı .Cafe Sardunya'nın gerçekten çok özel tarifleri var,buradan duyurulur:)))) Çorba sever olarak hemen denendi ve onaylandı.
MALZEMELER:
2adet kereviz
4 su bardağı tavuk suyu(1 adet tablet etsu)
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
100ml.krema
1 adet limon
1 adet soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber
Hazırlanışı:Kerevizleri rendeliyoruz 2 yemek kaşığı yağ ,1 çay bardağı su ile pişiriyoruz.Pişen kerevizleri rondoda püre haline getiriyoruz.Ayrı bir tavada rendelenmiş soğanı 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavurup püreye ilave ediyoruz.Tencerede unumuzu kavurduktan sonra 1 su bardağı süt ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kereviz püresini tencereye alıp et suyunu ve diğer malzemeleri ekleyerek pişiriyoruz.İsteğe bağlı kereviz yapraklarını ince ince kıyarak çorbaya ilave ediyoruz.

15 Nisan 2008 Salı

PATATES PAÇASI


Tarif yöresel yemeklerin tanıtıldığı bir tv pogramında dikkatimi çekmişti.Patates sever olarak hemen uygulamaya geçtim,sonuç bence çok güzel:))))Kastamonu mutfağından olan patates paçasının yapımı oldukça kolay.
MALZEMELER:

5-6 adet patates

1/2 kg yoğurt

1 yumurta

1 çorba kaşığı nişasta

3 diş sarmısak

ÜZERİ İÇİN:

1 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

YAPILIŞI:Patatesler haşlanıp rendelenir.Yoğurt,yumurta,nişasta ve ezmiş olduğumuz sarmısak karıştırılır.Yoğurtlu karışım patateslerin üzerine ilave edilerek kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.En son tuzu ilave edilerek servis tabağına alınır.Üzerine tereyağlı sos gezdirilir.Sıcak yenilmesi tavsiye edilir:)))))

12 Nisan 2008 Cumartesi

AKITMA

Oğuz için hazırlanmış bir hafta sonu kaçamağı.Oğlum hamur işlerini çok sever,ben her ne kadar az yapmaya çalışsamda arada kaçamaklar oluyor.Hazırlaması oyalayıcı tüketimi beş dakikalık olan tarifimiz
HAMURU İÇİN:

1kg süt

1 yumurta

2-3 su bardağı un

1tatlı kaşığı kuru maya

1tatlı kaşığı şeker

1,5 tatlı kaşığı tuz

İÇ MALZEMESİ İÇİN:

200gr kıyma

3 adet kuru soğan

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı salça

tuz,karabiber,maydanoz

YAPILIŞI:Kuru maya ılık su içinde şekerle birlikte mayalanmaya bırakılır.Süt ısıtılır(sıcak olmaması gerekiyor) içine yumurta,maya,tuz ve un ilave edilerek çırpılır.Un miktarını ben göz kararı ilave ediyorum.Hamur dinlenirken iç malzememiz kavrulur.Mayalanan hamur bir kepçe yardımı ile teflon tavada önlü arkalı pişirilir.Üzerine tereyağ sürülür,iç malzemeden konularak afiyetle yenilir.


5 Nisan 2008 Cumartesi

SPIDERMAN PASTASI

Furkan;Berkhan'nın doğum gününde yapmış olduğum Sünger Bob pastasını gördüğünden beri,(altı ay oldu hemen hemen)Spıderman'li pasta istiyordu.Neyse ki doğum günümüz geldi çattı 4 Nisan cuma günü Furkan'ın pastasını hazırladık.
Spiderman ancak bu kadar elimizde şekillendi.İçime pek sinmedi ama zamanım ve malzemem kısıtlı olduğu için yapacak başka birşey yok dedik.:))))



Doğum gününe katılamadım işe yetişmem gerektiği için.Pastayı Melek teslim etti,Furkan'ın tepkisi pastayı gördüğünde donmuş kalmış beş dakika konuşamamış,çocukların hepsi bir ağızdan Spıderman'i ben istiyorum çığlıkları altında doğum günümüz kutlanmış.Doğum gününden kareler.



Furkan'cım;Doğum gününü kutlarım Anneciğin ve Babacığınla nice mutlu yıllar dilerim:))))))

1 Nisan 2008 Salı

MİKRO PASTA


Mikro pasta da neymiş? dediğinizi duyar gibiyim.Hem küçük hem de pandispanyasını mikro dalga fırında pişirdim.Sonuç mu? Çok lezzetli bir pasta oldu:))))) Denemek isteyenlere önemle duyurulur.

MALZEMELER: 3 adet yumurta

10 yemek kaşığı şeker

11 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

KREMA İÇİN: 1 paket çikolatalı fındıklı cremole

2,5 su bardağı süt

1/2 su bardağı damla çikolata

YAPILIŞI:Yumurta ve şeker çırpılır üzerine un,kakao ve kabartma tozu elenerek ilave edilir.18cm lik kelepçeli kalıba dökülür.Mikro dalga fırında 7 dakika pişirdim.Pandispanya soğuyunca 2 eşit parçaya böldüm çırpmış olduğum cremoleyi ve damla çikolatayı ara katlara ve üzerine paylaştırdım.2 kaşık karamelli jöleyi sulandırıp üzerine döktüm.