15 Nisan 2008 Salı

PATATES PAÇASI


Tarif yöresel yemeklerin tanıtıldığı bir tv pogramında dikkatimi çekmişti.Patates sever olarak hemen uygulamaya geçtim,sonuç bence çok güzel:))))Kastamonu mutfağından olan patates paçasının yapımı oldukça kolay.
MALZEMELER:

5-6 adet patates

1/2 kg yoğurt

1 yumurta

1 çorba kaşığı nişasta

3 diş sarmısak

ÜZERİ İÇİN:

1 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

YAPILIŞI:Patatesler haşlanıp rendelenir.Yoğurt,yumurta,nişasta ve ezmiş olduğumuz sarmısak karıştırılır.Yoğurtlu karışım patateslerin üzerine ilave edilerek kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.En son tuzu ilave edilerek servis tabağına alınır.Üzerine tereyağlı sos gezdirilir.Sıcak yenilmesi tavsiye edilir:)))))

1 yorum:

ceyt dedi ki...

dilekciğim, bu patates paçası tam bana göre.böyle yemekleri çok severim.nefiss görünüyor.ellerine sağlık canım.alttaki akıtmayı da benim kızlar çok sever sık sık isterler.o da harika olmuş.
öpüyorum sevgiler..