Tarif yöresel yemeklerin tanıtıldığı bir tv pogramında dikkatimi çekmişti.Patates sever olarak hemen uygulamaya geçtim,sonuç bence çok güzel:))))Kastamonu mutfağından olan patates paçasının yapımı oldukça kolay.
MALZEMELER:
5-6 adet patates
1/2 kg yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
3 diş sarmısak
ÜZERİ İÇİN:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
YAPILIŞI:Patatesler haşlanıp rendelenir.Yoğurt,yumurta,nişasta ve ezmiş olduğumuz sarmısak karıştırılır.Yoğurtlu karışım patateslerin üzerine ilave edilerek kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.En son tuzu ilave edilerek servis tabağına alınır.Üzerine tereyağlı sos gezdirilir.Sıcak yenilmesi tavsiye edilir:)))))
1 yorum:
dilekciğim, bu patates paçası tam bana göre.böyle yemekleri çok severim.nefiss görünüyor.ellerine sağlık canım.alttaki akıtmayı da benim kızlar çok sever sık sık isterler.o da harika olmuş.
öpüyorum sevgiler..
Yorum Gönder