26 Nisan 2008 Cumartesi

KEREVİZ ÇORBASI


Kerevizmi kaldı? demeyin çok önceden hazırlanmış bir çorba fakat benim elim erip yazamadım.Kışa hazırlık, elinizin altında bu tarif bulunsun derim. Kız kardeşim ,çok bahsettiğim bir siteden denemiş bu çorbayı .Cafe Sardunya'nın gerçekten çok özel tarifleri var,buradan duyurulur:)))) Çorba sever olarak hemen denendi ve onaylandı.
MALZEMELER:
2adet kereviz
4 su bardağı tavuk suyu(1 adet tablet etsu)
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
100ml.krema
1 adet limon
1 adet soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber
Hazırlanışı:Kerevizleri rendeliyoruz 2 yemek kaşığı yağ ,1 çay bardağı su ile pişiriyoruz.Pişen kerevizleri rondoda püre haline getiriyoruz.Ayrı bir tavada rendelenmiş soğanı 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavurup püreye ilave ediyoruz.Tencerede unumuzu kavurduktan sonra 1 su bardağı süt ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kereviz püresini tencereye alıp et suyunu ve diğer malzemeleri ekleyerek pişiriyoruz.İsteğe bağlı kereviz yapraklarını ince ince kıyarak çorbaya ilave ediyoruz.

3 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

enfes görünüyor canım hemde besleyici ellerine saglık kocaman sevgiler

disal dedi ki...

çorba nefis görünüyor ama manzarada bi o kadar harika...

ellerine sağlık....
iyi pazarlar....

Hülya dedi ki...

O manzarada o çorba ne güzel gitmiştir kimbilir.Elime ilk kereviz geçtiğinde denemek isterim.
Melek'in allerine sağlık;)