12 Nisan 2008 Cumartesi

AKITMA

Oğuz için hazırlanmış bir hafta sonu kaçamağı.Oğlum hamur işlerini çok sever,ben her ne kadar az yapmaya çalışsamda arada kaçamaklar oluyor.Hazırlaması oyalayıcı tüketimi beş dakikalık olan tarifimiz
HAMURU İÇİN:

1kg süt

1 yumurta

2-3 su bardağı un

1tatlı kaşığı kuru maya

1tatlı kaşığı şeker

1,5 tatlı kaşığı tuz

İÇ MALZEMESİ İÇİN:

200gr kıyma

3 adet kuru soğan

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı salça

tuz,karabiber,maydanoz

YAPILIŞI:Kuru maya ılık su içinde şekerle birlikte mayalanmaya bırakılır.Süt ısıtılır(sıcak olmaması gerekiyor) içine yumurta,maya,tuz ve un ilave edilerek çırpılır.Un miktarını ben göz kararı ilave ediyorum.Hamur dinlenirken iç malzememiz kavrulur.Mayalanan hamur bir kepçe yardımı ile teflon tavada önlü arkalı pişirilir.Üzerine tereyağ sürülür,iç malzemeden konularak afiyetle yenilir.


4 yorum:

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Dilek'ciğim,

Ellerine sağlık canım. Ne güzel görünüyor. Olsa da yesem dedim bir an... Şu diet olmasa...

Öpüyorum. Sevgiler...

Feyza Fidan dedi ki...

Enfes bir tarif, belliki çok lezzetli...Ellerine sağlık Dilekcim,
Sevgiler...

Hülya dedi ki...

Oğuz'un yerinde ben olsaydım keşke;)Adı da hiç kaçamak olmazdı haberin olsun....
Ellerie sağlık.Bu haftasonu neler yapıyorsun diye merak etmiyor değilim hani;)

Dilek dedi ki...

Zerrin'ciğim;Belki bir gün bize sürpriz yapıp buralara gelirsin.Ben de sana sabah kahvaltısında sıcacık akıtma
ikram ederim:)))))Ne dersin?????

Feyza'cığım;Lezzetli oluyor ama her zaman yememek şartıyla:))))

Hülya'cığım;Sen yeterki akıtma iste yaparız ayol,büküp büküp yeriz:)))Bu haftasonunu hiç sorma kahvaltıdan sonra bir oturdum,oturuş o oturuş.Ömrümde geçirdiğim en tembel gündü......