28 Haziran 2008 Cumartesi

FRAMBUAZ SOSLU PASTA

-Anne
-Efendim
-Yokmu şöyle yiyecek birşeyler?
-Var oğlum dolaba baksana ne istiyorsun?
-Yaaaa şöyle kremalı falan........
Oğlumla aramızdaki konuşma ve mesajı alan ben hemencecik mutfağın yolunu tuttum.Şu benim mikrodalga fırında hazırladığım pasta geldi aklıma biraz tembel işi galiba:)))))))
Yarım saat gibi kısa bir sürede pasta hazırlandı ve afiyetle yenildi.........

Malzemeler:
3 yumurta
10 yemek kaşığı şeker
10 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema İçin:
1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
100gr.süt kreması
250 gr.frambuaz
Üst Kaplama İçin:
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Yapılışı:Pandispanya malzemesini güzelce çırpalım yağlı kağıt serilmiş 18cm lik kelepçeli kalıba dökelim.Mikrodalga fırında 7 dakika pişirelim.Krema malzemesini pişirip soğumasını bekleyelim.
Pandispanyayı iki eşit parçaya bölerek krema ve frambuazla kaplayalım.Kremşantiyi sütle çırparak pastamızın üzerini kaplayalım.Benim frambuaz jölem vardı onu sulandırıp pastanın üzerine sıktım.
(Çiçek Mukadder'den pastayla pek bir uyumlu geldiği için birlikte fotoğrafladım)

10 yorum:

Disalce dedi ki...

canım pastan o kadar güzel görünüyorki hiç yarım saatte olmuş gibi görünmüyor..

ellerine sağlık...

Hülya dedi ki...

Hımmm nefis olmuş.Heleki bu kadar pratikken.Süpermam Dilek:)

Nilgün dedi ki...

Valla bende Mikrodalgada hic denemedim pastayi..Ama bu tarifi deniyecegim..Cabuk yapimi kolay olmasi neticeninde bukadar güzel görünmesi.

Ellerine saglik canim



SEVGILER

Adsız dedi ki...

dilekçiğim ellerine sağlık çok güzel görünüyor.bir de ricam olacaktı canım linklerinde ismimi yosunbuka olarak düzeltirsen sevinirim..iyi haftalar diliyorumm..

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Adaşım pasta tek kelime ile muhteşem.Ellerine sağlık

tuzluk ve biberliğide ilk çnce İstanbul beşiktaş'ta ki paşabahçe mağazasında görmüştüm

ama birçok züccaciyede bulunabilir

sevgiyle kal

zarpandit dedi ki...

hayırlı kandiller..(regaib)
bu kandili anlayıp yasamak dualarla gecirmek nasip etsin rabbim inşallah:)

sibellebutikpasta dedi ki...

Dilekcim benim çocuklarla da rarada böyle bir diyalog olur ama ben senin gibi şipşak pasta yapamıyorum, sana helal diyorum başka da bişey demiyorum:-))

EZGi :)) dedi ki...

Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler baş ucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, kandilin mübarek olsun.

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Merhaba,çok güzel görünüyor pastan ellerine sağlık. Mikrodalgayı hep ısıtmak için kullanıyorum, Bir çok ısı ve süre ayarı var çünkü, kitapcığında da açıklama yapmamış, pişirme yapmaya cesaret edemedim. Elbette her mikrodalga farklıdır ama yardım edersen sevinirim. 800-640-480-320-160 w. ısı ayarları var. Süre ayarı yapmayınca pişirmeye de geçmiyor. pandispanya yı hangi ısıda yapıyorsunuz?

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Asiye'cim senin de belirttiğin gibi fırınların birçok çeşidi var.Benim fırınım dijital üzerindeki pişirme düğmelerinde patates,pasta,çorba vs.. gibi değişik seçenekleri var.Ama ne yazıkki kullanma kılavuzunda nasıl bir yol izleneceğine dair güzel açıklamalar yapılmamış.Ben sadece pandispanyayı hazırlayıp kalıba döküp mikrodalga fırına koyuyorum pasta düğmesine iki kez basıp start veriyorum,ekranda onyedi dakikadan geri sayıyor.Bu süre tabiki çok bunu ayarlamak deneme yanılma yönüyle oluyor.Yedi dakikada benim pandispanyalarım pişiyor.İki dakikada içerisinde bekletiyorum gerçekten yumuşacık bir hamur elde ediyorum.Birdahaki pişirişimde sıcaklık derecesini kontrol ederim sende pişirebilirsin.İnşallah yardımcı olabilmişimdir.Sevgiler.......