Yoruma açık bir konu ama bizim böreğimize ismini verenler pek bir seviyorlarmış herhalde:)))))
Yapımı çok zor değil sadece biraz oyalıyor ama lezzet süper.......
Malzemeler:
3 adet yufka
500 gr. ıspanak
2-3 adet kuru soğan
4-5 adet havuç
200 gr pastırma
1 adet yumurta
zeytinyağ,tuz,karabiber
Yapılışı:Ispanaklarımızı temizleyip güzelce yıkıyoruz.Tenceremizde soğan ve yağı güzelce kavuruyoruz ıspanaklarımızı ekleyerek suyunu çekene kadar soteliyoruz.Tuz ve karabiber ekleyerek soğuması için bir kenara alıyoruz.
Ayrı bir tencerede rendelediğimiz havuçları zeytinyağında hafif soteliyoruz.Yufkamızı tezgahın üzerine alarak sotelediğimiz ıspanakları paylaştırıyoruz.İlk yufkamızın üzerine ikinci yufkamızı sererek pastırmaları ilave ediyoruz.Son yufkamızıda serip daha önce sotelediğimiz havuçları paylaştırıyoruz.Yufkanın kenarlarını katlayarak böreğimizi rulo olacak şekilde sarıyoruz.
Böreğimizin üzerine sıvıyağ ile yumurta sarısını çırparak sürüyoruz iki parçaya keserek 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Dilimleyerek servis yapıyoruz..........
Ayrı bir tencerede rendelediğimiz havuçları zeytinyağında hafif soteliyoruz.Yufkamızı tezgahın üzerine alarak sotelediğimiz ıspanakları paylaştırıyoruz.İlk yufkamızın üzerine ikinci yufkamızı sererek pastırmaları ilave ediyoruz.Son yufkamızıda serip daha önce sotelediğimiz havuçları paylaştırıyoruz.Yufkanın kenarlarını katlayarak böreğimizi rulo olacak şekilde sarıyoruz.
Böreğimizin üzerine sıvıyağ ile yumurta sarısını çırparak sürüyoruz iki parçaya keserek 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Dilimleyerek servis yapıyoruz..........
1 yorum:
Harika görünüyor:))))
Ellerinize sağlık....
Yorum Gönder