20 Ocak 2012 Cuma

KIRMIZI KADİFE KEK .











İlk görüşte aşk bu olsa gerek pastayı gördüğüm zaman çarpıldım diyebilirim.Kadife görüntüsüne mi ?rengine mi ?bilemiyorum ama görüntü beni çok etkiledi:))))))))

Tarifimiz Yemekname dergisinden lezzeti görüntüsü süper .......................






Malzemeler:(kek için)



250 gr. un

300 gr. toz şeker

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

12 gr. kakao

120 gr.tereyağı(oda ısısında)

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı sıvı vanilya

240 ml.kesik süt(oda ısısında)

1 tatlı kaşığı elma sirkesi

1 çay kaşığı karbonat

kırmızı gıda boyası




Labneli krema için:



2 paket labne (oda ısısında)

120 gr. tereyağı (oda ısısında)

1 tatlı kaşığı sıvı vanilya

280 gr. pudra şekeri

bir çimdik tuz



Not:Kesik süt için 240 ml sütün içine 1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke eklenerek 5-10 dakika beklenerek kesik süt elde edilir.



Yapılışı:Fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım.23 cm çapında kek kalıbımıza yağlı kağıt serelim.

Geniş bir kabın içine,un,kabartma tozu,tuz ve kakao elenir.Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri çırpıyoruz yumurtaları teker teker ilave ediyoruz.Gıda boyasını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Kabımıza unlu karışımın yarısını ekliyoruz biraz çırptıktan sonra kesik sütün yarısını ekliyoruz,kalan unlu karışımı tekrar ilave ederek çırpıyoruz veeee tekrar kalan kesik sütümüzü ekleyerek karıştırıyoruz.

Küçük bir kap içinde sirke ve karbonatı karıştırarak oluşan köpüğü kek hamurumuza ilave ederek hızlı hızlı karıştırarak hamurumuzu kek kalıbımıza döküyoruz.40-50 dakika pişiriyoruz(kürdan testi yaparak).Oda ısısına gelen kekimizi streç film ile hava almayacak şekilde sarıp 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz.



Labneli krema yapılışı:Labnenin suyunu elek yardımı ile süzün.Tereyağı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar birlikte çırpıyoruz.Pudra şekeri,vanilya ve tuz ekleyip,homojen bir şekilde karışana kadar çırpıyoruz.

Dinlenen kekimizi üç parçaya bölüyoruz üzerini düzleştirdiğimiz parçaları ayırıyoruz.Kek parçalarının aralarına ve üzerine kremamızı yayıyoruz.Ayırdığımız kek parçasını rondodan geçiriyoruz.Pastamızın üzerine ve yan cephelerine kaplıyoruz.










Not:Ben gıda boyasını cimri kullanmışım herhalde kekim istediğim kırmızılıkta olmadı.Kek parçalarını rondoda parçalarken içine bir miktar daha kırmızı gıda boyası ekleyerek görüntüyü elde edebildim :))))))))



4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

gerçekten harika olmuş canım.bakarken içim açıldı.ellerine sağlık.öpüyorum.

Unknown dedi ki...

çok güzel bir görüntüsü var ellerinize sağlık...

Unknown dedi ki...

Gerçektende süper görünüyor süper..
Ellerine sağlık canım..

anne eli gibi dedi ki...

yeni bir pasta kitabı aldım aynı isimle bu pasta tarifide var ve bende aşık oldum diyebilirim ama hala yapamadım,ellerine sağlık harika görünüyor..