11 Ocak 2012 Çarşamba

TAVUKLU GARNİTÜRLÜ BÖREK ............

Besleyici ve lezzetli aynı zamanda pratik bir börek.Biz sevdik sevenlerimizle paylaşmak istedik tabiiki :))))))))









Malzemeler:


4 adet yufka

1,5 çay bardağı sıvı yağ





İçi için:


1 adet tavuk göğsü(haşlanmış)

1 adet küçük garnitür

tuz,karabiber





Üzeri için:


1 adet yumurta

çörek otu




Yapılışı:Öncelikle tavuk göğsümüzü haşlayalım.Soğuyan tavuk etini küçük küçük doğrayarak bir kaba alalım.Garnitürü yıkayarak suyunu süzelim ve tavuklara ilave edelim,tuz ve karabiber ekleyerek tüm malzemeyi harmanlayalım.İki yufkanın arasına ve üzerine fırça ile sıvı yağ sürerek sekiz parçaya bölelim.Üçgen parçalardan birini küçük bir kasenin içine serelim ve kenarlarını dışarıda bırakalım.İçine bir kaşık tavuklu harç koyup yufkanın kenarlarını toplayarak kasemizi ters çevirerek yufka bohçamızı yağlı kağıt serilmiş tepsimize kapatıyoruz.

Kalan yufkalarımıza aynı işlemi yaparak tüm malzemeyi bu şekilde hazırlıyoruz.Üzerine çok az sını yağ ilave ettiğimiz yumurta sarısını sürüp çörek otumuzu serpiyoruz.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz................








Hiç yorum yok: