4 Ağustos 2010 Çarşamba

YEMEK KİTAPLARIM&HERKES BEĞENDİ

Habertürk gazetesinin vermiş olduğu Emine Beder yemek kitaplarımı alalı çok oldu, fakat yazmak çok zor geliyor bu aralar nedense:?????Tariflerin hepsi özene bezene seçilmiş, hangisini okusam aaaa bu süper olur aaaaa bu da süper olur deyip deyip bakıyorum ve ilk denediğim tarifi yayınlıyorum.........

Eğer tekrar yayınlanırsa bu fırsatı kaçırmayın muhakkak alın derim.......
Ben içerisine etimek kullanmadım yemekle servis edeceğim için ama salata olarak düşünülürse etimekli süper olur.Patatesin haşlanarak kullanılması yağlı olmasını engelliyor hafif ve lezzetli bir kızartma çıkıyor meydana .Ramazan'da konuklarınıza hazırlayacağınız güzel bir tarif diyorum ve mübarek Ramazan ayını huzur ,mutluluk ve sağlık içinde geçirmenizi diliyorum....
Hayırlı Ramazan'lar..................
Malzemeler:

1,5 paket etimek(kullanmadım)
2-3 adet kabak
1 adet havuç
2-3 adet patlıcan
3-4 adet patates(haşlanmış)
8-10 adet kornişon turşu
1/2 demet dereotu
4 çorba kaşığı mayonez
10 çorba kaşığı yoğurt
4 diş sarmısak
kızartmak için sıvı yağ
tuz,karabiber,kırmızıbiber


Yapılışı:Öncelikle patatesleri haşlayalım.Kabak,havuç ve patlıcanları soyup küp doğrayalım.Patlıcanları tuzlu suda 15 dakika bekletelim.Doğramış olduğumuz sebzeleri sırasıyla sıvı yağda kızartarak delikli kepçe ile alalım.Tüm malzemeyi bir kabın içine alalım haşlamış ve küp küp doğramış olduğumuz patatesleri ve kornişon turşuyu ilave edelim.Ayrı bir kabın içerisinde yoğurt,mayonez,kıyılmış dereotu,dövülmüş sarmısakları,tuz,karabiber ve kırmızıbiberi ilave ederek sosumuzu güzelce çırpalım.Kızartmış olduğumuz sebzelerin üzerine sosu dökerek tüm malzemeyi harmanlayalım.










4 yorum:

nesrin dedi ki...

Nefis bir salata olmali. Ellerine saglik. Sevgiler...

YeMeK vAkTi dedi ki...

:) hazır hepsini kızartıyoruz patatesleride kızartaydık olmamıı:))

Ellerinize sağlık lezzeti eminim harika olmuştur malzemelerden belli

oznurunelemekleri dedi ki...

ellerine sağlık canım harika iştah açıcı .......

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Nesrin Hn;biz hanımlara yeni yeni alternatifler:)))))

Aylin Hn;çok haklısınız o kadar malzemeyi kızarttıktan sonra patatesleri kızartmak zor olmasa gerek ama işin sırrı orada galiba:))))


Öznur Hn;hakikaten iştah açılıyor.Biraz tehlikeli bir tarif ama, ara sıra küçük kaçamaklar yapabiliriz :)))))