26 Ağustos 2010 Perşembe

ÇİN USULÜ TAVUK.......



Olay tv de her gün saat 17:45'de yayınlanan bir program var,yapımını orada gördüm ve tavuk sever olarak hemennn iftara yetiştirdim.Ne yazıkki sadece hafta sonları izeyebiliyorum, ev hanımları bu programı kaçırmayın derim.Geçen hafta sonu vezir kebab'ı tarifi verdiler sırada o var yani:)))))))


Malzemeler:


2 adet tavuk göğsü

1 bardak süt

2 diş sarımsak

2 adet kırmızı biber

5-6 adet yeşil biber

tuz,karabiber

toz kırmızı biber,nane

yeni bahar,kekik

pul biber

kızartmak için sıvı yağ


Yapılışı:Göğüs etlerini jülyen doğruyoruz.Bir kabın içine süt ve ince ince doğradığımız sarımsakları ilave ederek doğranmış etleri ekliyoruz,güzelce harmanlıyoruz ve 1 saat kadar marine ediyoruz.Marine olmuş etleri tel süzgüde beklettikten sonra una bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz.Kızarmış tavukları servis tabağına alıyoruz.Kızartma yağından başka bir tavaya 5-6 yemek kaşığı alarak doğramış olduğumuz kırmızı biber ve yeşil biberleri çok az soteliyoruz.
Yine kızartma yağımızdan kase içine göz kararı alarak baharatların tümünü ekleyerek tavukların üzerine sosumuzu döküyoruz.
Programdaki aşçımız kızartma yağının sebzeleri sotelemek ve sos hazırlamada kullanılmasını özellikle belirtti.

2 yorum:

nesrin dedi ki...

Ellerine saglik. Nefis bir görüntü. Sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

restorantlarda fajıta deniyor buna
julyen kurusoğanda konuyor ben sıksık yaparım güzel olur ellerine sağlık canım harika olmuş seninkide
mutlu haftasonları