28 Haziran 2009 Pazar

ADRESİ ŞAŞIRAN GÜN!!!!!!!


Yılın ilk ve son günü genelde bende toplanılır,yine öyle olacaktı olamadı.Hafta sonu çalışmak zorunda kaldığım için mamaları aldığım gibi kendimi Neşe'nin kamelyasında buluverdim:))))))Bu da güzel oldu akşam üzeri acıkmış durumda yolumu hasretle bekleyen arkadaşlarım hafif esintili bir hava....Daha ne olsun yani.Apar topar karar verdiğimiz için istediklerimi hazırlayamadım,birdahaki sefere inşallah diyelim.Teyzeciğim açmaları hazırladı ben işten çıktım sıcacık fırından yeni çıkmış olan açmaları kaptığım gibi yola çıktım.




Mönümüzde,Kayısılı irmik tatlısı,fındıklı pasta,açma ve dalından koparttığımız biber ve domates vardı.Pastayı tarif etmeme gerek yok daha önce yayınlamış olmam lazım sadece içindeki malzemeler farklı.Açma tarifini Teyzemden öğrenince yayınlarım kayısılı irmik tatlısını Oktay Usta'nın programında izlemiş ve not almıştım,iyiki denemişim gerçekten çok güzel oluyor herkes tarafından çok beğenildi.Tarifin bir çok versiyonu hazırlanabilir çilek,vişne,şeftali,kavun vs,vs arzunuza kalmış:)))))))))

Malzemeler:

1 kg.süt
8 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker(az geldi)
1 kase kuru kayısı
1 limon kabuğu rendesi

Üzeri İçin:2 su bardağı kayısı suyu
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı:Kuru kayısılar bir kaseye alınarak üzerine sıcak su dökülerek yumşamaları için bekletilir.Tencerede süt,irmik,toz şeker,limon kabuğu rendesi ve nişasta karıştırılarak pişirilir.Sıcak suda beklettiğimiz kayısılar küp küp doğranarak tatlıya ilave edilerek bir taşım daha kaynatılır.Kalıba boşaltılır.Üzeri için kayısı suyu ve nişastayı çırparak pişirilir.Ilınan sos tatlının üzerine dökülür.Soğumuş tatlımızın üzeri krem şanti ile süslenerek dolaba kaldırılır soğuyan tatlı kalıptan çıkartılarak servis yapılır.......



2 yorum:

sg dedi ki...

hımmmmmmm harika görünüyorlar
böyle güzel şeyler yapıp nasıl formda kalıyorsunuz anlamıyorum..
ellerinize sağlık..

Kurabiye Diyarı dedi ki...

içinde meyve olan tatlıları seviyorum, ellerinize sağlık, çok güzel gözüküyor...

burçak