18 Nisan 2009 Cumartesi

TARHANALI ÇITIR TAVUK PANE.......

Ödül almak bana pek yaramadı.Çok uzun zamandır hiç bu kadar şiddetli boğaz ağrısı,faranjit ve grip üçlüsünü bir arada geçirmemiştim.Bir haftalık nekahat sürecinden sonra toparlandım, çok şükür iyiyim.Sesim daha kendine gelemedi ama idare ediyorum:))))))

Tarifimizin ismini ben uydurmak zorunda kaldım.Derya Baykal'ın programında çok genç bir Aşçı'mız hazırladı(ondan da özür diliyorum çünkü ismini öğrenemedim.)Sadece yapım aşamasında izlediğim için .Eve gider gitmez hazırladım sonuç muhteşem.Kuru tarhanayı bu şekilde kullanmak hiç birimizin aklına gelmez herhalde?Neyse efendim gelelim tarife:)))))))))

Malzemeler:

2 adet tavuk göğsü
2 adet yumurta
1/2 su bardağı un
1 su bardağı tarhana
tuz,karabiber

Sos İçin:
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1/2 demet dereotu
5-6 adet kornişon

Yapılışı:Tavuklar iri iri küp şeklinde doğranır.Önce un,çırpılmış yumurta ve tarhanaya bulanarak kızgın yağda önlü arkalı kızartılır.

Sos malzemeleri birleştirildikten sora küçük sos kaplarına paylaştırılır.Kızarttığımız tavuklar sosa batırıldıktan sonra afiyetle yenilir.


Çok çok pratik ve lezzetli , kurtarıcı yemek olarak geldi bana:))))))Siz ne dersiniz bilmem.......

Sağlık dolu günler iyi haftalar diliyorum.....................



9 yorum:

HUYSUZBALIK dedi ki...

Geçmiş olsun. Bu mevsimin hastalığı daha da kötü oluyor bahar çarpıyor insanı... Tarhanalı tavuk ilginçmiş gerçekten. KFC gibi olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

BEN BİR TAVUK SEVER OLARAK TAVUGUN HER TÜRLÜSÜNÜ YERİM AMA SENİNKİ ÇOK DEGİŞİK OLMUŞ.ELLERİNE SAGLIK SEVGİLER MUKADDER GÜLER

Hülya dedi ki...

Çok geçmiş olsun.Tekrar tekrar diyorum çünkü bir adım yere gelememenin ezikliği ile yazıyorum.Yalnız tavuk süper olmuş.Galeta unu sandım değilmiş:)Tarhana fikri süper.Bu durumlarda daha önce niye ben düşünmedim ki demeden duramıyor insan:)

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Esin'ciğim;Teşekkür ederim canım.
Senin de dediğin gibi bahar tam çarptı:))))))
Güzel bir tarif gerçekten dışı kıtır kıtır oluyor.
Sağlıklı günler.Sevgiler......

Sevgili tavuk sever kardeş:)))))
Bunu bir dene vazgeçemeyeceksin.
Sevgiler.......

Hülya'cığım;tekrar teşekkürler,ama bu kadar kafaya takma ne olursun.
Gönüller bir olsun,düşünmen yeterli:))))))
Fark var:))))))

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun.Bende geçen sene Nisan'ın sonuna doğru başlayıp Mayıs'ın neredeyse ortasını bulmuştu geçmesi rahatsızlığımın... Bu aylardaki daha zor oluyor :(( Bundan 8-9 sene öncede Seda bana boğmaca geçirmişti.Hem de yazın oldum :((

Tavuk harika görünüyor. Arada bende bakıyorum o programa. Adı Hüseyin :)) çok güzel şeyler hazırlıyor... Tarhanayı duyunca bende şaşırmıştım. Eminim tadı çok güzel olmuştur. Ellerine sağlık Dilek'ciğim...

Kucak dolusu sevgiler...

Unknown dedi ki...

Hemen deneyeceğim Dilek'cim...Ben böyle pratik yemekleri seviyorum...Senide seviyorum..))) Yorumun için teşekkür ederim ben yazarak rahatlıyorum...sende öyle yap...çokkkk iyi geliyor birde üstüne örüyorum oh değme keyfime...

hülya kenar dedi ki...

tarhanın güzelliği bambaşka olur çorbasına bayılırım ama bu şekilde tavukla birlikte şiir gibi oluyor muş teşekkürler.bu güzel tarif için

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Teşekkür ederim hayatım.Öldürmeyip süründüren bir hastalık:)))))

Başına gelmeyen bilemez diyelim.
Bu arada Usta'mızın ismi için teşekkürler ben bir türlü öğrenememiştim:))))))
Öptüm sevgiler........

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Sabiha Abla'cığım;sen her konuda pratik kadınsın zaten:)))))))
Ben de seviyorum.........
Yazı konusuna gelince biraz özürlüyüm:(((((((
Öpüyorum sevgiler......

Hülya'cığım;ben de bayılırım sıcacık şöyle bol sütlü tarhanaya.
Aşçıların yapmayacakları şey yok diye düşünüyorum:))))))
Sevgiler........