27 Eylül 2008 Cumartesi

KABAK MÜCVER......

Bayram bayram bu tarifte nereden çıktı demeyin lütfen sıradaki tarifimiz olduğu için yayınlıyo-rum.Bilinen bir tarif ama birde benim dilimden dinleyiverin dedim:)))))))

Malzemeler:
1 kg.kabak
2 adet yumurta
1/2 su bardağı galeta unu
2 -3 yemek kaşığı un
2-3 sap taze soğan
karabiber,tuz,nane
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:Kabakların kabuklarını soyup delikli bir kabın içine rendeliyoruz.(kabakların suyu iyice süzülsün diye) Suyu süzülen kabaklara ince doğranmış soğan,nane ve diğer malzemeleri ekleye-rek mücver hamurumuzu hazırlıyoruz.Kızdırdığımız sıvı yağa bir kaşık yardımı ile hamurumuz-dan koyuyoruz.Arkalı önlü kızartıp havlu kağıt serilmiş servis tabağımıza alıyoruz.Yanınamı????
Koyu ve bol dereotlu bir cacık...........

26 Eylül 2008 Cuma

KADİR GECEMİZ KUTLU OLSUN&İFTAR SOFRAMIZ

Hem ev hemde iş yerindeki bilgisayar bozulunca dün yayınlayacağım yazı bugüne kaldı:(((((((
Kandil kutlaması için geç kaldım ama mühim olan niyetlerimiz............

Bu mübarek gecede tüm dualarımızın kabul olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum.Kadir gecemiz mübarek olsun.....Sevgi teyzemin bize hazırlamış olduğu iftar sofrası gibi,bereketimiz daim olsun.Teyze'ciğimin hazırladığı bu sofrada aile birlikteliğini bir kez daha yaşadık.Emeğine ve ellerine sağlık hepsi çok güzeldi.Allah hep birlikte nice Ramazan'ı Şerif ayını geçirmeyi nasip etsin.........Efendimmmm gelelim mönümüze çok güzel bir mercimek çorbası fotoğrafını çekmeyi unuttum boğaz derdinden:))))))

Tas kebap ve patates kızartması.........








Zeytinyağlı dolma,Zeytinyağlı barbunya ve Çanakkale'nin meşhur fırınlanmış peynir helvası.....




Çoban salata,cacık,biber turşusu ve domates turşusu(harika bir lezzet ilk kez yedim çok güzeldi eve gelince hemen domates turşusunu yaptım tarifini vereceğim)


Finalde ise vişne ve dondurmalı güllaç.Ayyyy sabah sabah olsada yesek dedim:))))))))


20 Eylül 2008 Cumartesi

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ




Arkadaşımla telefonda konuşurken.Sitenden çok kötü kokular geliyor koktu sıradaki tarif!dediğinde kendi kendime kızdım.Yazmayacaksın madem nediye sıradaki diyorsun.Bugün de Yosunbuka'cım azıcık atıfta bulunmuş.Haklısınız ne deseniz haklısınız lafı fazla uzatmayalım bari geçelim tarifimize.Tarif Sofra Dergisinden ölçüler hiç şaşmıyor.
MALZEMELER:
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı margarin
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Damla sakızı
50gr.bitter çikolata
Yapılışı:1 su bardağı unu ve 4 çorba kaşığı margarini kavurun.4 su bardağı sütü ilave edip karıştırın.Şekeri ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ocaktan alıp vanilyayı ve damla sakızını ilave edin.15 dakika mikserle çırpın.Suyla ıslatılmış kabın içine malzemeyi dökün.Dolapta dondurun keserek servis yapın.
Ben çikolatayı eritip küçük bir kaşık yardımıyla üzerini süsledim.Tarçın,ceviz,fındıkla servis yapılabilir elimizdeki malzemeye göre:)))))

13 Eylül 2008 Cumartesi

EBE DEĞİLİM SOBEEEEE

Sevgili Zerrin geçen hafta beni sobeledi bu benim ilk sobelenişim kendi kendime hiç merak edenim yoook deyip duruyordum:((((((En vefalı arkadaşım Zerrin çıktı he he heeeee şaka şaka...
Ama ben vefasızım galiba Zerrin'e yorum bıraktım cevapları fırına attım çıkar çıkmaz yazarım diye.O gün bu gün derken haftası gelmiş kendimi nasıl affettireceğim bakalım.Gelelim soru ve cevaplara.
Blog yazmaya ilk ne zaman başladın?

Blog sitelerinden haberim yoktu maalesef,Portakal ağacını takip ediyor değişik tariflere ulaşıyordum.Kendi kendimede nasıl kalkılır bu yükün altından diye düşünmedim diyemem.Blog sitelerini
keşfedişimiz iş arkadaşım sevgili Hülya sayesindedir.Kendisinin bitmek bilmeyen bir araştırma isteği var:)))))Onun keşfettiği bu dünyanın içinde bir baktımki bende varım hiç anlayamadan.18 ocak 2008 de bir hafta sonu iş yerimde çalışırken bloglar alemine giriverdim.
İnsanın böyle arkadaşları olması çok güzel onun için kendimi şanslı hissediyorum.

Blog yazısı konularının belli bir çizgide olmasına özen gösteriyormusun?

İlk zamanlar epey korktum her gün değişik ne tarif yapacağım diyerek.Ama öyle değilmiş illaki siteye eklenecek birşeyler bulunuyor.Konu dışına pek çıkmıyor gibiyim:))))))

Blog yazmayı ne kadar sürdüreceksin?

Kesin birşey söylemek yanlış olur ama bu işten zevk aldığım kesin.

Blog yazmak senin için eğlenceli bir uğraşken şimdi artan bekleyiş yüzünden zorunlu bir hal almaya başladımı?

Kendimi zorunlu değilde sorumlu hissediyorum.Evdekiler bile bu duruma o kadar alıştılar ki resim çektinmi?Bu gün ne yayınlayacaksın?Gibi sorularla onların hayatına bile girdi:))))))
Aynı zamanda hiç tanımadığınız kişilerle yazışmak onlarla arkadaş olmak paylaşmak çok çok güzel bir duygu onun için zorunluluk yok......

Blog yazmak için gün içinde bağzı şeylerden feragat ediyormusun?

Blog güncellemenin çok zaman alan bir şey olduğunu düşünmüyorum.Diğer arkadaşlar gibi uzuuuun uzun ve sık yazı yazmadığım için olsa gerek.Yazı yazmayı sevmiyorum çünkü:(((((((
Ama yorum yapmak ve onlara bakmak hoşuma gidiyor.Hele sayfaya uğrayanları görünce değmeyin keyfime.Yeğenim bile öğrenmiş bana .
-Teyzeeeee hadi bakalım kaç kişi gelmiş bu gün?diyerek hemen siteyi açıyor.Fena işlemişim galiba:)))))))

6 Eylül 2008 Cumartesi

ŞİPŞAK TARİFLERE:)))))KAKAOLU UN HELVASI


Eylül ayının etkinliğini duyunca hemen kolları sıvadım,bizim evde çok sık pişirdiğimiz yapımı kolay ve lezzetli bir un helvamız var.Ramazan ayına özel olması için veeeee bir çikolata sever olarak tarifimi bu sefer kakao ekleyerek hazırladım.Kendimce değiştirdim.Etkinliğin konusuna çok uyan bir tarif öğrenciye,bekara,iftara,aniden gelen misafire say say bitmez:))))))
Sevgili Eda'ya kolay gelsin diyorum.
Malzemeler:
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyay
1 su bardağı süt+1 çay bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı ceviz veya fındık
50gr.bitter çikolata

Yapılışı:Yağ,süt,su ve şeker bir kabın içerisinde eriyene kadar karıştırılır.(pişirilmeyecek)Un ve kakao tencerede kavrulur epey bir kavuruyoruz bildiğimiz un helvası kıvamında.Kavrulan unumuzun üzerine sıvı karışımı döküyoruz (bu aşamaya dikkat elleriniz yanabilir.)Koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.Ortası delik küçük kalıp içerisinde helvamıza şekil vererek servis tabağına alıyoruz.(küçük kaselerde kullanılabilir)İçlerini ceviz veya fındık parçalarıyla doldurarak üzerine eritmiş olduğumuz bitter çikolatayı gezdiriyoruz.Fotoğraf biraz kötü çıkmış ama yinede yayınlamak istedim tatlımızın mideye indirilirken çekilmiş hali:))))))))


TATİL BİTTİ&HAYIRLI RAMAZANLAR


Bittiiiii tatilim bitti:((((Üzülmüyorum sakın öyle sanmayın işimi,arkadaşlarımı,evimi
ve en önemlisi blog'umu çok çooook özlemişim.Gezmek eğlenmek güzel ama en güzeli bir yere ait olma duygusu.Allah yenisine erdirsin hep beraber.
Çanakkale,Alaçatı,Kuşadası,Bursa,Bandırma güzergahı dolaştık durduk:))))
Bazı fotoğraflar elime geçmediği için şimdi yayınlayamıyorum,daha sonra uzun uzun anlatırım.
Hepimizin Ramazan ayı mübarek olsun Allah tuttuğumuz oruçları ve dualarımızı kabul etsin.
Zerrin'ciğim canımmmm beni sobelemişsin))))))))En kısa zamanda yazacağım...............