Malzemeler:
1 paket kemiksiz incik
2 adet patates
kırmızı tozbiber,karabiber
köri,kekik,tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Yapılışı:Tavuk etlerimizi güzelce yıkıyoruz basınçlı tenceremize etleri alıyoruz.Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimleri şeklinde doğruyoruz.Baharatların tümünü tenceremizdeki malzemenin içine ilave ediyoruz.(Baharatlar için ölçü vermiyorum damak tadınıza göre kullanabilirsiniz)Zeytinyağı ve suyu ilave ederek malzememizi harmanlıyoruz.Kısık ateşte 40 dakika pişiriyoruz.Kırmızı etle ve patates ilavesi yapmadan da hazırlayabilirsiniz .
4 yorum:
Tavuk ve hindi etinde vazgeçilmezimdir köri... Ben çok seviyorum verdiği tadı...
Ellerine sağlık.Sevgiler...
oh oh en sevdiğim sey tavuk ve tam bir lezzet şöleni:)
ellerine sağlık canımcım:)
ben de çok seviyorum köriyi :)canımcım ellerine sağlık.çok pratik ve akılda kalıcı bir tarif olmuş.gerçekten hindiye de çok yakışıyor.
Bugün bu tarifi yaptım ve parmaklarımı yedim:)Evdekilerde öyle dedi bilesin;)
Yorum Gönder