5 Haziran 2008 Perşembe

FRANSIZ TOSTU

Sevgili Özlem'in başlatmış olduğu KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğine ben de Fransız Tostu ile katılmak istiyorum.Kendisine kolaylıklar diliyorum.Tarifi Devletşah'ın sitesinde görmüştüm,daha sonra araştırdığımda çok farklı tariflerle karşılaştım,tatlısı,tuzlusu,jambonlusu aklınıza ne gelirse:)))))Ama biz bu tarifi çok beğendik yapmak isteyenlere önemle duyurulur......
MALZEMELER:
1 su bardağı süt
100 gr.krema
1 adet yumurta,tuz
Dilimlenmiş ekmek
YAPILIŞI:Süt,krema,yumurta ve tuz çırpılır.Dilimlediğimiz ekmekler hazırlamış olduğumuz karışımın içine önlü arkalı batırılır.Teflon tavaya az tereyağı konularak eritilir daha sonra ekmekler kızartılır.

6 yorum:

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Canım etkinliğime katıldığın için çok teşekkür ederim. Hemen yayına aldım. Ellerine sağlık.

Sevgiler...

Seçil Durmazer dedi ki...

merhaba
tost harika görünüyo.
sabah sabah banada yapan olsa keşke:))
ellerine sağlık
sevgiler

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Özlem Hn:Zor iş başardınız ama iyiki bu etkinliği düzenlediniz.Sayenizde çok güzel tarifler elde etmiş olduk....

Seçil Hn:Ne demek hemen kahvaltıya iki tost hazırlayıp geliyorum:))))

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Sevgili dilek,
ziyaretin için teşekkür ederim, blogspot arkadaşlarımdan dilek sandım ilkin sizi, sorunun cevabını yorumlarıma yazmıştım fakat neden siz diye yazdığını merak edip bloğuna galdiğimde gördüm ki başka dilekmiş :) Ayrıca Merhaba.. Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

dilek merhaba.güzel yorumun için teşekkür ederim.ben de ilk defa ziyaret ediyorum blogunu hülyanınkini biliyordum ama kısmet şimdiymiş demek ki.canım bu fransız tostu melba tost mu acaba?merak ediyordum hep..çok şık bi tabak olmuş kim hayır diyebilir ki?bu lezzetleri daha çok kişinin görmesi için linkini ekliyorum sevgiler..

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Yosun'cum:Nelly Melba hakkında hiç bilmediğim şeyler öğrendim.Melba tostu farklı bir tarif.Yemeğin başında tereyağı ile çok ince kesilmiş ve fırında kızartılmış üçgen ekmekler,olarak tarif edilmiş.Sayende neler öğrendik neler:)))))Ayrıca linkimi eklemişsin çok incesin öpüyorum....