1 Haziran 2008 Pazar

1 HAZİRAN.......

Özel günler, güzel günler herkesin hayatında önemli tarihler vardır yaşandıkça daha da güzelleşir.1 Haziran benim için çok çok özel oğlumun doğum günü,bir film şeridi gibi gözümün önünden geçip gidiyor yıllar.On dokuz yaşında üniversiteye hazırlanan oğlumu gördükçe yılların çok çabuk geçtiğini görüyorum.Pastasını hazırlarken nasıl birşey yapmam gerektiğini çok düşündüm,son zamanlarda nereye baksam Che Guevara'nın resimleriyle karşılaştığım için pastada Che portresinin olmasına karar verdim.Pastanın tarifini yazmıyorum klasik pandispanya tarifine krema olarak ganaj kullandım,üzerini şeker hamuruyla kaplayıp resmi keserek bir şablon oluşturdum daha sonra kenarlarından çok ince çizerek şablon taslağını hamura transfer ettim.Sulandırmış olduğum siyah gıda boyası ile boyadım.Oğlum pastayı görünce çok şaşırdı hatta uzun bir süre kesmek istemedi:))))))Doğum günümüz aile arasında kutlandı bitti......Nice mutlu yıllara oğlum seni çookkkk ama çokkkk seviyorum. Şimdi sırada üniversite sınavı ve onun uzun bir süreden beri yaşadığımız stresi var.Allah herkesin yolunu açık etsin gönüllerine göre versin diyorum:)))))

9 yorum:

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Dilek'ciğim,

Oğlunun Doğum gününü kutlarım canım.Nice yaşlara inşallah...

Ellerine sağlık çok güzel olmuş pastası...
Sevgiler...

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Zerrin'ciğim çok teşekkür ederim canım.Hülya ile birlikte nasıl yapalım derken aklımıza geldi.Gerçeğinden pek bir farkı olmadı en önemlisi Oğuz çok beğendi:))))))Benim için de iyi bir deneyim oldu......

Hülya dedi ki...

Valla görünce bayıldım pastaya.Orjinal bir iş.

Oğuz'u çok tebrik ederim.Hem yeni yaşını,hem mezuniyetini.Yalnız çıtayı yükseltiyorsun cancağızım.Bundan sonraki pastanın Fidel Castro olacağı konusunda düşüncelerim var:)Yanılmıyorsun de:)))

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Tüm portreler itina ile boyanır.Bende bu oğlan varken hangi lider olacağını kestiremiyorum:))))Oğuz ve kendi adıma çok teşekkür ederim......

ESKİCİ KONTES dedi ki...

Ellerinize sağlık Dilek Hanım. gerçekten çok yaratıcı bi fikir. Birden oğlum 18 yaşına geldiğnde nasıl bi pasta yaparım dedim ama sanırım sizin kadar yaratıcı olmaz.bu arada benim pastam için yaptığınız yoruma da çok teşekkür ederim.Bende artık sizi sık kullanılanlara ekliyorum ve bol bol ziyaret ediyorum.
Sevgiler !!!

banu kırmızıgül dedi ki...

pasta çok anlamlı hem oğlunuzun doğum gunu ve seçtiğiniz pasta resmi ülkesinin özgur ve bağımsız bir ülke uğruna savaşmıs şehit olmus vatan severin. çok duygulandım.
nice mutlu yıllar..

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Sevgili Banu Hn:Güzel dilekleriniz için oğlum ve kendim adıma çok teşekkür ediyorum.Vatan severlere çok ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum.Sevgilerle......

Uğur CAN dedi ki...

Yorum biraz geç oldu ama blogunuzla henüz tanıştım ve çok memnun oldum. Bence tek kelimeyle harika olmuş fikir çok güzel çalışma detaylı verilebilecek en güzel hediye.
Nice Yıllara Sağlıkla, Mutlulukla

Sevgiler Uğur

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Sevgili Uğur Hn;İnanın çok mutlu oldum yorumunuza.Oğlum ve kendim adıma çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler.........