21 Mayıs 2008 Çarşamba

YILLAR GEÇTİ AMA......

Ama diyorum çünkü bizim tanışmamız taaaa orta okul yıllarına dayanır.Daha sonra lise yılları,kanımızın kaynadığı dönemler, büyüklerimizden duyardık bu yıllar hiç unutulmaz diye gerçekten de öyleymiş. Onca yıl geçmesine rağmen aramızdaki bağı hiç kopartmadık,ayda bir toplantılarımıza devam ediyoruz geçen hafta arkadaşlarımla bende toplandık.Mönüyü onlar kararlaştırdı ben hazırladım.Çok keyifli bir gün geçirdik hepsini çooook seviyorum:)))))
Mönümüzde:Krokanlı Pasta
Cocostar Kurabiye
Sodalı Börek
Fava
vardı. Tarifleri daha önce yayınlanmış olduğu için yazmıyorum favayı sevgili Zuhal Yalçın'ın tarifiyle yapıyorum.Sodalı böreğimize gelince.........
Malzemeler:
5 adet yufka
200 gr.margarin
yarım demet maydanoz
1/2 kg. lor
2 adet maden suyu
Yapılışı:Yağlanmış tepsiye bir yufka serilir üzerine erimiş margarin gezdirilir,ikinci ve üçincü yufkayada aynı işlem yapıldıktan sonra lor ve maydanoz karışımı ilave edilerek kalan yufkalara aynı işlem uygulanır.Son yufka konulduktan sonra böreğimiz karelere kesilerek kalan margarin ve iki adet maden suyu dökülerek 200 derecede pişirilir.

7 yorum:

Hande dedi ki...

Keşke ben de lisedeki arkadaşlarımla hala görüşüyor olabilsem..Aramızda uzun yollar,yüksek dağlar var artık:(

İkramlar güzell.Favanın tadını bilmiyorum,sadece bakladan yapıldığını biliyorum ama baklanın tadını bile hatırlamıyorum:)

Sodalı böreği yapacağım mutlaka
Patatesten yapsam olur mu acep:)
Favayı da patatesten yapsam olur mu?:)

neyse.. sustum:)))

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Ah hiç kıyamam:(((İzmir özlenmiş bence.Bence sana tarif vermeye gerek yok çünkü ne desek içerisinde patates düşünmeden edemiyosun:))))Olmaz ki canım.....

Adsız dedi ki...

dilek ablacığım ziyaretinize çok ama çok sevindim.beğenileriniz için teşekkürler.harika pasta yapmışsın.ben çok beğendim.her zaman beklerim.

made in funda dedi ki...

merhabalar.sitenizi oğlum sayesinde tanıdım.tarifler süper,baştaki resim muhteşemm.bu arada bir tavsiye hakkımdayı en üste alırsnız daha iyi olur.sevgiler..

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Funda Hn ve oğlu Mert,Anne oğul sitemi ziyarete gelmişler.Hoş geldiniz safalar getirdiniz:)))))Güzel yorumlarınıza çok teşekkürler.Hemen size zıplıyorum:)))))))

mukadder güler dedi ki...

DİLEK ABLACIM ARKADAŞLARINLA NE KADAR MUTLU OLDUGUN YÜZÜNDEN BELLİ OLUYOR.MENÜDE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.HANİ DİYORUM SEN BU MENÜDEN YİNE HAZIRLASAN BİZDE YEMEGE GELSEK NASIL OLUR:)SEVGİLER MUKADDER :)

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Mukadder'ciğim ne demek.... Başımın üzerinde her zaman beklerim.Sen yeterki işlerini ayarla:))))))