13 Mayıs 2008 Salı

KURUTULMUŞ DOMETES VE MANTARLI PİLAV

Tarif yine Cafe Sardunya'dan çok farklı ve lezzetli bir pilav biz maaile beğendik, denemenizi tavsiye ediyorum.Küçük bir hatırlatma malum önümüz yaz dometes kurutmayı ihmal etmeyin diyorum:))))) Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
250 gr.mantar
8-10 adet kurutulmuş domates
1 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,karabiber
3 Su bardağı sıcak su
1 tablet et suyu(isteğe bağlı)
YAPILIŞI:Pirinç beyaz suyu çıkana kadar güzelce yıkanır.Mantarlar küçük küçük doğranır zeytinyağında kavrulur,doğranmış domatesler ve ezilmiş bir diş sarımsak ilave edilirir. Tenceremize pirinç eklenerek kavurma işlemine devam edilir.Tuz,karabiber serpilir üç su
bardağı sıcak su ile suyunu çekinceye kadar pişirilir.

3 yorum:

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Merhaba Arkadaşım…
Uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)

Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.

Sevgiler...

sevimin sayfasi dedi ki...

pilav cok lezzetli görünüyor, bende degisik pilav yapmayi ve yemeyi cok severim
ellerine saglik

Feyza Fidan dedi ki...

Sevgili Dilek, en kısa zamanda deneyeceğim bir tarif vermişsin.Süper görünüyor.. Mantar hariç malzemeler tam, olsaydı şimdi kalkıp yapardım valla..Ellerine sağlık canımcım,
Sevgiler...