Çoookkk zaman oldu pastayı yapalı;Beğenildi afiyetle yenildi, benim görücüye çıkan ilk pastam; Onca tersliklerin ardından ortaya ancak bunu çıkarabildim,ama anladım ki ne kadar çok iş o kadar tecrübe:)))))Neyse başka pastalarda buluşmak üzere.Tarifine gelince Hülya,nın tarifini kullandım. Hamur 20 kişilik sade pandispanya(28 cm.yuvarlak kalıpda)
KREMA MALZEMESİ:
-Yumurta,şeker ve vanilya yumurtaların rengi açılana dek iyice çırpılır.
-Un,kabartma tozu ayrı bir kapta karıştırışıp elenerek yumurtalı karışıma ilave edilir.
-Tüm malzeme karıştırılıp,yağlı kağıt seriliş kelepçeli kalıba dökülür.175 derecede 45-50 dk.sonunda temiz bir kürdan pandispanyanın ortasına batırılır.Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
-Fırından alınan pandispanya ızgara teli üzerine ters çevrilerek soğutulur.
Malzemeleri:
- 9 yumurta
- 30 yemek kaşığı şeker
- 30 yemek kaşığı un
- 3 pk.kabartma tozu
- 3 pk.vanilya
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 10 yemek kaşığı şeker
- 10 yemek kaşığı un
- 1 pk.kabartma tozu
- 1 paket vanilya
KREMA MALZEMESİ:
- 2 su bardağı süt
- 2/3 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 pk. vanilya
- 1 kutu süt kreması
-Yumurta,şeker ve vanilya yumurtaların rengi açılana dek iyice çırpılır.
-Un,kabartma tozu ayrı bir kapta karıştırışıp elenerek yumurtalı karışıma ilave edilir.
-Tüm malzeme karıştırılıp,yağlı kağıt seriliş kelepçeli kalıba dökülür.175 derecede 45-50 dk.sonunda temiz bir kürdan pandispanyanın ortasına batırılır.Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
-Fırından alınan pandispanya ızgara teli üzerine ters çevrilerek soğutulur.
1 yorum:
ben o pastayı yiyenlerden biriyim. matemetik öğretmenimiz içindi. görünüşü herkes için süperdi ama birde yedikten sonraaaa tek kelimeyle harika olmuş. ellerinize sağlık.
Yorum Gönder