16 Şubat 2008 Cumartesi

FENERBAHÇE`Lİ PASTA




Çoookkk zaman oldu pastayı yapalı;Beğenildi afiyetle yenildi, benim görücüye çıkan ilk pastam; Onca tersliklerin ardından ortaya ancak bunu çıkarabildim,ama anladım ki ne kadar çok iş o kadar tecrübe:)))))Neyse başka pastalarda buluşmak üzere.Tarifine gelince Hülya,nın tarifini kullandım. Hamur 20 kişilik sade pandispanya(28 cm.yuvarlak kalıpda)



Malzemeleri:





  • 9 yumurta


  • 30 yemek kaşığı şeker


  • 30 yemek kaşığı un


  • 3 pk.kabartma tozu


  • 3 pk.vanilya
Üst kat için:18cm,lik yuvarlak kalıp kullandım



Malzemeler:





  • 3 yumurta


  • 10 yemek kaşığı şeker


  • 10 yemek kaşığı un


  • 1 pk.kabartma tozu


  • 1 paket vanilya

KREMA MALZEMESİ:





  • 2 su bardağı süt


  • 2/3 su bardağı şeker


  • 1 yumurta


  • 1,5 yemek kaşığı un


  • 2 yemek kaşığı nişasta


  • 1 pk. vanilya


  • 1 kutu süt kreması



-Yumurta,şeker ve vanilya yumurtaların rengi açılana dek iyice çırpılır.
-Un,kabartma tozu ayrı bir kapta karıştırışıp elenerek yumurtalı karışıma ilave edilir.
-Tüm malzeme karıştırılıp,yağlı kağıt seriliş kelepçeli kalıba dökülür.175 derecede 45-50 dk.sonunda temiz bir kürdan pandispanyanın ortasına batırılır.Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
-Fırından alınan pandispanya ızgara teli üzerine ters çevrilerek soğutulur.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ben o pastayı yiyenlerden biriyim. matemetik öğretmenimiz içindi. görünüşü herkes için süperdi ama birde yedikten sonraaaa tek kelimeyle harika olmuş. ellerinize sağlık.