- 1 kilo kayısı
- 1 kilo kuru üzüm
- 1/2 kilo aşurelik buğday
- 1/2 kilo nohut
- 1/2 kilo kurufasulye
- 1/2 kilo incir
- 1/2 kilo bakla
- 2 paket kuş üzümü
- 1 su bardağı pirinç
- 2 portakal kabuğu rendesi
- 5-6 adet karanfil
- 3 kilo toz şeker
Bir gece önceden tüm malzemeler ayrı,ayrı pişirilir.Pişmiş buğday mikserle çırpılır, tencereye sırasıyla bütün malzemeler katılır.Kıvam alana kadar pişirilir.En son şeker ilave edilerek kaynatılır .Aşure piştikten sonra cezvede kaynattığımız karanfiller süzülerek suyu ilave edilir;Çok hoş bir aroma veriyor:)))))Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder