28 Mayıs 2010 Cuma

ROKOKO...ENERJİ DEPOSU BİR TATLI:))))))

Öyle masum masum sade duruşuna kanmayın sakın.Hem yapımı kolay hem de lezzeti süper,hatta çok küçük çikolata kalıplarına yapılırsa çikolatadan ayırt edilemeyecek bir tatda.Benden söylemesi nasıl istiyorsanız öyle yapın derim:)))))))

Malzemeler:

1 paket krema
2 paket vanilya
2 paket kakaolu bisküvi
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı fındık(iri dövülmüş)
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 limon kabuğu rendesi
3 çorba kaşığı kakao(içine)
kakao(üzeri için)
100 gr.bitter çikolata(kıyılmış)

Yapılışı:Tek kişilik tatlı kaselerinin veya muffin kalıplarının içini şeffaf folyo ile kaplıyoruz.Bisküvileri robotta un gibi olana kadar öğütüyoruz.İçine kremayı,pudra şekerini,limon suyunu,fındık,kuru üzüm,limon kabuğu rendesi,vanilya,kakao ve kıyılmış çikolatayı ekliyoruz.(Gerekirse birkaç kaşık süt ekleyebiliriz.)Malzemeleri birbiriyle bütünleşene kadar yoğuruyoruz.Elde ettiğimiz hamuru folyo ile kapladığımız kalıpların içine bastırarak yerleştiriyoruz.Rokokoyu buzlukta birkaç saat donması için bekletiyoruz.Servisten önce buzluktan alarak üzerlerindeki folyoyu çıkartıyoruz.En son kakao eleyerek servis yapabiliriz.

Tarif Emine BEDER'in kitabından........


İyi hafta sonları:))))))))






3 yorum:

HERTELDEN dedi ki...

Bulmaca gibi duruyor, yada el bombası..))ama tadı şahane belli..ellerine sağlık Dilekcim...

EBRULİ dedi ki...

Sıcakların bastırdığı şu günlerde enfes olur.Ellerinize sağlık.sevgiler.

hdidem95 dedi ki...

güzel ,çok güzel ellerinize sağlık sevgiler