24 Ocak 2009 Cumartesi

SARAY TATLISI......

Arkadaşlarım telefon edip siteni güncelledinmi? Ona göre bakalım dediklerinde başıma balyoz yemiş gibi oldum.Haklılar aslında onlara söyleyecek sözüm yok. Ama arada oluyor böyle işte.......
Kaldığımız yerden devam edelim,tatlı yiyelim tatlı konuşalım misali:)))))
Tarif Sofra Dergisinden.......
Malzemeler:

1 paket margarin
2 adet yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı zeytinyağı
3,5-4 su bardağı un
100 gr.dövülmüş fındık

Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1/4 limon suyu

Yapılışı:Öncelikle tatlımızın şerbetini kaynatıp soğuması için bir kenara alıyoruz.

Oda sıcaklığındaki margarine,zeytinyağı,kabartma tozu,unu ve yumurtaları ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlak ve yassı bir şekil verelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,dövülmüş fındık serpelim.200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim.Üzerlerine soğuttuğumuz şerbeti dökelim.
Soğuduktan sonra servis yapalım.

Not:Şerbeti tatlıların üzerine dökerken şerbet soğuk,tatlılar sıcak olmalı.


6 Ocak 2009 Salı

MANTARLI ISPANAKLI PATATES ÇANAĞI......


Tarifi Oktay Ustanın yemek programında izlemiştim. Eğer o yemeği veya canınızın çektiği bir şeyi pişirip yemezseniz sanki dünyanın sonu gelecektir yaaa.Bende bu tarifi görünce öyle hissettim eve gider gitmez pişirdim,ufak tefek değişiklikler yaptım malzeme sıkıntısı yüzünden:)))))Sonuç harika kesinlikle deneyin derim.......

Malzemeler:
6 adet patates
1 adet kuru soğan
1 kase mantar
1 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 tutam ıspanak(kereviz yaprakları kullandım)
zeytinyağı,tuz,karabiber
Üzeri İçin:
tulum peyniri(kaşar kullandım)
Yapılışı:Patateslerin kabukları soyulur ikiye bölündükten sonra içleri oyulur.(Bu kısım biraz zorluyor)Çanak şeklinde hazırladığımız patatesler arkalı önlü kızartılır.Onlar kızarırken doğramış olduğumuz mantar,soğan,sarımsak ve biber güzelce sotelenir.Üzerine ince kıyılmış kereviz dalları ve küp küp doğranmış domates ilave edilerek sebzeler yumşayıncaya kadar pişirilir.Tuz ve karabiber ilave edilerek ocaktan alınır.Kızarmış patatesler fırın tepsisine alınarak iç harçla doldurulur üzerlerine kaşar rendelenir.180 derecede 10 dakika pişirilir.
Ben 2 kaşık salçaya az su ilave ederek fırın tepsisine sos olarak döktüm ve o şekilde pişirdim.......