Çardak kebabını ilk defa konuk olduğum bir yerde yemiştim bayıldım,tarif sorulurmu? Sorulmaz çünkü ortam müsait değil.
Ben de incelediğim kadarıyla evde kendi tarifimle denedim sonuç çok güzel.Daha sonra internette araştırıp isminin çardak kebabı olduğunu öğrendim.Ana yemek olarak mükemmel yanına pilav da gerekmiyor hamur olduğu için.İftar daveti vereceklere duyuruyorum.
Malzemeler:(iç malzeme için)
1/2 kg kuşbaşı dana eti
2-3 adet patates
1-2 adet havuç
1 adet kuru soğan
tuz,karabiber,pul biber
kaşar peyniri
Krep için:
2,5 su bardağı süt
un,tuz
Yapılışı:Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlıyoruz,küçük doğranmış etimizi ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz.Etler suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz,bu arada patates ve havuç küp küp doğranarak etimize ilave edilir, bir iki karıştırıp suyunu ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.Etlerimiz pişe dursun biz hemen krep hamurumuzu hazırlıyoruz.Hamur için un miktarı veremedim çünkü göz kararı kullandım.Süt,un ve tuz çırpılarak boza kıvamında akışkan bir hamur elde ediyoruz.Teflon tavada kreplerimizi arkalı önlü pişiriyoruz(hamur bitene kadar).Pişen iç harcımızdan krep hamurlarının ortasına yeterli miktarda koyarak önce yanlardan katlayarak rulo şeklinde sarıyoruz.Tepsiye dizerek üzerlerine kaşar dilimleri yerleştirip 180 derecede peynirler eriyene kadar fırınlıyoruz.
Ağzınızın tadı bozulmasın iftar'ınız kabul olsun:)))))))
4 yorum:
selamlar zuhal ablacim bunu ben 3 seneden itibaren tavuklu deniyorum, ve ici tom balik mantar ve kirem fireslide deniyorum cok begeniliyor denersen sevinirim bende 4 cocuklu almanyada bir ev hanimiyim .öpüyorum hayirli ramazanlar.
dilekim bende uzun zamandır yoktum.hepinizi çok özledim.
kebabın çok leziz görünüyor.ellerine sağlık canım.kocaman öpüyorum..
sevgiler..
Görüntü nefis:)..Ellerine sağlık.
Sevgiler...
aslı
İyi Bayramlar.
Ellerine sağlık Dilek'ciğim.
Öpüyor,sevgilerimi gönderiyorum.
Yorum Gönder