Malzemeler:
100 gr. margarin
125 gr. un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
4 adet yumurta
vanilya
Krema için:
5 fincan toz şeker
3 fincan un
50 gr. margarin
1 kilo süt
Sos için:
100 gr.bitter çikolata
1 kuru krema
Yapılışı:Margarin,şeker ve su kaynatılır.İçine yavaş yavaş un ilave edilerek devamlı karıştırarak 5 dakika pişirilir.Soğumuş hamura vanilya ve yumurtalar teker teker yedirilerek ilave edilir.
Tatlı kaşığı veya küçük olmasını istiyorsanız çay kaşığı ile yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla hamur paylaştırılır.170-180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Krema malzemesi pişirilerek mikserle çırpılarak soğuması ve özleşmesi sağlanır.
Pişmiş ve soğumuş hamurlar bıçakla kesilerek içlerine krema doldurulur.
Bir kutu krema ısıtılarak içine çikolata ilave edilir ve karıştırarak erimesi sağlanır hazırlamış olduğumuz profiterollerin üzerlerine dökülerek afiyetle yenilir:))))))))))
4 yorum:
DİLEK HANIM OLMUYOR BÖYLE YAPIP YAPIP KOYUYORSUN SİTEYE.OLAN VAR OLMAYAN VAR YAPAN VAR YAPAMAYAN VAR.(KOCAM BÖYLE DEDİ)DİLEK ABLA BANADA ÖGRETİRMİSİN EMİR BÜYÜK YERDEN AYNISINDAN YAPCAKMIŞIM.:)SEVGİLER MUKADDER İLKAY
tek kelimeyle super bir goruntu
ellerine saglik canim...
www.yenitadlar.blogcu.com
Sevgili Mukadder ve İlkay;Olan var olmayan var,lafınıza katılamıyorum.
Malzemeler herkesin evinde bulunur.
Yapamayan var diyorsanız ona bir şey diyemeyeceğim:))))))))
Ama merak etmeyin itinayla kurs verilir.He he heeeee.
Sevgiler.......
Sevgili Yenitadlar;çok bilinen ve sevilen bir tatlı gerçekten.İçten yorumun için teşekkürler.
Sevgiler.......
bende istiyorum bundan ,barış hediyesi olarak:)
Yorum Gönder