5-6 adet sivri biber
250gr.kıyma
2 adet kuru soğan
1,5 su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı un
tereyağı,tuz,karabiber
Yapılışı:Patlıcanları fırın veya ocak üzerinde közlüyoruz,onlar soğurken soğan,kıyma,minik minik doğranmış biber ve domateslerimizi güzelce kavuruyoruz.En son tuzunu ve baharatları ekliyoruz .Patlıcanların kabuklarını soyarak mutfak robotunda püre yapıyoruz.Tereyağı un ve süt ilavesi ile beşamel sosumuzu pişiriyoruz pişen sosa patlıcanları ilave ederek bir taşım daha kaynatıyoruz.Servis tabağına alarak üzerine kıymalı harcımızı döküyoruz.Sıcacık servis yapıyoruz:))))))))
Gelelim tatlımıza geçenlerde görümcemler bendeydi sohbet ederken Bursa'da gittikleri bir düğünde yedikleri tatlıdan söz etti,hiç duymamıştım aslında Bursa'ya sık skı gideriz lokantaların mönülerinde rastlamadım ismine neyse hemen küçük bir araştırma yaptım, tabiki tatlımız hakkında bilgi topladım.Yapımı oldukça kolay sunumu zor:)))))Tadımı? eşim beğendi ben kararsızım çok şey bekliyordum sanki tariften.Yinede tatlı mönüsüne girdi denemek isteyenlere duyurulur.......
Malzemeler:
1 kg süt
2 su bardağı seker
200 gr. margarin
1 su bardağı un
üzeri için pudra şekeri
vanilya
Yapılışı:Süt ve şekeri bir tencerede kaynamaya alıyoruz.Diğer tencerenizde margarin ve unu kavuruyoruz(epey kavurdum)Kavrulmuş olan unumuzun üzerine kaynamış sütü ilave ediyoruz (aman dikkat)Boza kıvamında pişiriyoruz vanilya ilave ederek borcam tepsiye döküyoruz.Üzerine pudra şekeri serpiyoruz 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Tatlımızın en büyük özelliği ılık yenmesi gerektiği.
Not:Pudra şekeri kolay yanmadı birdahaki sefere toz şeker serperek.Başka bir tarifte ise üzerine tepsiye dökmeden önce bir kase ayırmış olduğumuz harca bir yumurta sarısı ilave edilerek fırınlamamız öneriliyor onları denemek istiyorum aradaki farkı bildiririm.
10 yorum:
Hımmm her ikiside enfes olmuş... Hünkar beğendi şahane görünüyor. Pek severim patlıcanlı lezzetleri..
ellerinize sağlık.
sıcacık sevgiler.
Zerrin'ciğim;canım bende seviyorum patlıcanı her şeye yakışıyor.
Öptüm......
Dilekciğim canım nasılsın
Tatile çıkamamış olmanın üzüntüsüyle öyle bir hayat akışına kaptırmışımki kendimi bu aralar canım fotograf çekmek bile istemiyor hiç :)
Özledim bende blogumda yoğun trafiği, güzel resimleri herşeyi aslında
Ben bir günebakan tarlalarınıda gezeyin :)
Ellerine sağlık Dilekciğim eşim hünkar beğendiyi çok sever.kulakları çınlasın.Senin de ellerine sağlık..
merhabalar ziyaretin ve güzel yazıların için çok tşkler herzaman beklerim bende gelirim her ikiside muhteşem olmuş ellerine sağlık sevgiler
Pratikleştirilmiş bir tarif daha.Yaşadık!!!!İlk fırsatta denemek istiyorum kolay hünkar beğendini.
Tatlıyı da bir gün yemek kısmet olur inşallah:)
Tulosh'cum;Bende tatile çıkmadım ve geçen yılda izin kullanmadım:(((
Düşün artık halimi içler acısı.İznimin hepsini kullanıp kendime gelmek istiyordum ama olmadı bölük pörçük hiç sevmediğim bir tarz.Sağlık olsun seneye inşallah.Öpüyorum seni.......
Sevgili Cafe gusto;Teşekkür ederim, ayrı kaldınız galiba?Biran önce kavuşmanız dileğimle.Sevgiler......
Didem'ciğim canım hoş geldin safalar getirdin sayfama.Sık sık uğrarım artık:))))))
Hülya'cığım;Nedense benim yemeklerim
hep uydur kaydır ve pratik:)))))Valla tembellikten,istediğin tatlı olsun hemennnnnn............
Ellerine saglik Dilek'cigim, ne kadar guzel olmus, ne guzel lezzetler bunlar boyle.
Sevgiler.
Aybike'cim, sağol canım.Türk mutfağının eşsiz güzellikleri:))))
Öpüyorum......
Merhaba,
Patlıcanın her çeşidini severim Hünkarbeğendi de zaten adı üzerinde özel bir lezzettir. Mutfağımız çok zengin, şanslıyız bu yüzden.
Seninde çok leziz yaptığın fotoğraftan anlaşılıyor. Ellerine sağlık.
Sevgiler
Yorum Gönder