28 Şubat 2011 Pazartesi

SOYA SOSLU TAVUK.......

Adapazarı'na gittiğimizde Yeşim'cim _size daha soya soslu tavuk yapacaktım çok güzel oluyor malzemeleri hazır lütfen biraz daha kalın dedi durdu :))))
Orada yemek nasip olmadı ama ben hemen tarifini aldım yapımı kolay lezzet olarak güzel tavsiye edilir.Tarif için Yeşim'cime çok ama çok teşekkürler daha birkaç tarif daha var aldığım ,onlarıda sırası geldikçe yayınlayacağım........







Malzemeler:

5 adet kemiksiz tavuk but

2 yemek kaşığı soya sosu

2 yemek kaşığı bal

400-500 gr.mantar

1demet yeşil soğan

1 adet kuru soğan

zeytinyağ,tuz

Yapılışı:Tavuk etlerini kuşbaşı doğruyoruz güzelce yıkadıktan sonra pişireceğimiz tencereye alıyoruz.İçine bal ve soya sosunu ilave ederek güzelce harmanlıyoruz.Kısık ateşte kendi suyu ile birlikte pişmeye burakıyoruz.Suyu yeterli olmazsa çok az sıcak su ilave edebiliriz.

Ayrı bir tencereye zeytinyağımızı döküyoruz sırası ile kuru soğan,yeşil soğan ve küçük küçük doğradığımız mantarları ilave ederek pişiriyoruz.Pişen tavukları fırın kabına boşaltıyoruz üzerine hazırlamış olduğumuz harcı döküyoruz.180 derecede 10-15 dakika fırınladıktan sonra yemeğimiz servise hazır...........


Hiç yorum yok: