15 Nisan 2010 Perşembe

ÖMER EFE BEBEK&PASTANE TUZLUSU TARİFİ

İşte Ömer Efe bebekkkk açmış kollarını buradayım diyor:))))
Bebek dediğime bakmayın yakında doğum günü var.....


Arkadaşlarla birlikte yine çok güzel bir akşam geçirdik gülüş cümbüş,hoş sohbet vakit nasıl geçti anlayamadık.Hatta eve gittiğimde eşim ''e gelmeseydin artık bu saatten sonra'' diyerek çok geç kaldığımı hatırlatıverdi nazikçe:)))))))Kendimizi kaybediyoruz arada olsun o kadar değil mi????

Hande'ciğim de gayet güzel ağırladı bizleri her şey için teşekkür ediyoruz.Hatta Ömer Efe'nin yeni yeni çıkmaya uğraşan dişleri için ,diş kurabiyeleri bile yapmış. Ellerine sağlık Ömer Efe'ye uzun uzun yıllar diliyoruz.Şimdi sıra mamalarda he he he heeeee......



Diş kurabiyeleri.....
Tarifi benden yapımı Mukkader'den olan Pastane tuzlusu.....(çok beğenildi daha önce tarifini yayınlamadığımı fark ettim ve aşağıda hemen veriyorum)Gelen istekler üzerine:)))))


Pastane Tuzlusu:

Malzemeler:

500 gr. tereyağı

150 gr. krema

15 gr. tuz

3,5 su bardağı un

Üzeri için yumurta sarısı

çörek otu,susam

Yapılışı:Oda ısısındaki yumuşamış tereyağını bir kaba alarak elimizle yoğuruyoruz.Krema,tuz ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam ediyoruz.Hazır olan hamurumuzu dolapta bir saat dinlendiriyoruz.Merdane ile ince olmayacak şekilde açarak istediğimiz şekilde kalıplarla keserek üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.Susam ve çörek otu ile süsleyerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.

Bu kadar yapımı çok kolay lezzeti süper:)))))))

1 yorum:

Hande dedi ki...

Güzel bir akşamdı,gerçekten vakit nasıl geçti anlamadık:)Ayaklarınıza sağlık..
Mukadder ve Dilek abla;ellerinize sağlık..Tatları damağımızda kaldı
Canım anneme de çokkk teşşekkür ediyorum..