6 Aralık 2009 Pazar

İNCİRLİ KURABİYE

Emine'ciğim demekki sana yorum yazdırmak için tarif yayınlamayı uzatmam gerekiyormuş:))))
Şaka bir yana kaç günden beri tarifi yazayım diyorum illaki araya birşeyler giriyor .......
İncirli kurabiyeleri ilk kez Hülya'ya gelecek misafirler için yapmıştım,o kadar acele hazırladım ki tarifi tam okumadığım için patatesli rulo börek görünümünde bir şey çıktı ortaya.Neyseki tadı çok güzeldi bende kurabiyeleri ikiye bölerek misafirlere kusurumu anlaştırmadan ikram yaptık.
Daha sonraki denememde tam istediğim görüntüyü elde ettim.Tarifimiz Cafe Sardunya'dan orjinali için linki tıklayabilirsiniz........

Malzemeler:(incirli hamur için)

100 gr tereyağı veya margarin
1 yumurta sarısı
2/3 su bardağı toz şeker
12 adet kuru incir
1,5 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz

Vanilyalı hamur için:

1 yumurta akı
1/2 su bardağı toz şeker
150 gr tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
2 su bardağı +2 yemek kaşığı un
kakao

Üzerine:
1/2 paket bitter çikolata

Yapılışı:İncirleri ortalarından keserek bir bıçak yardımıyla içlerini çıkartıyoruz.(incirlerin kabuklarını kullanmıyoruz).Yumuşamış yağ,toz şeker ve yumurta sarısını mikserle çırpıyoruz.Çıkardığımız incir çekirdeklerini karışıma ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.Ayrı bir kapta elediğimiz un,kabartma tozu,tarçın ve iri iri dövdüğümüz cevizleri,yumurtalı karışıma katarak elimizle yoğuruyoruz.Yumuşak ve kıvamlı bir hamur elde ediyoruz,hamuru streç filme sarıp buzdolabına kaldırıyoruz.

Vanilyalı hamur için,yumurta akı,toz şeker ve yumuşamış yağımızı mikserle çırpıyoruz.Ayrı bir kapta elediğimiz un,kabartma tozu ve vanilyayı yumurtalı karışıma ilave ederek elimizle yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.Streç filme sarıp buzdolabına kaldırıyoruz.

Yarım saat sonra hamurları dolaptan çıkartıyoruz.Hamurları iki eşit parçaya bölüyoruz,öncelikle vanilyalı hamuru un serptiğimiz bir zeminde 8_10 cm.eninde 30 cm. boyunda 1 cm. kalınlığında açıyoruz.Açtığımız hamurun üzerine kakao serpiyoruz.İncirli hamuru kalın bir ip gibi yuvarlayarak vanilyalı hamurun üzerine yerleştirip sarıyoruz.Bir tepsiye alarak buzdolabında 20 dakika beklettikten sonra ,6_7 cm.kalınlığında keserek yağlı kağır serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.Önceden ısıttığımız 175 derecede ,beyaz kalacak şekilde 20 dakika pişirip fırından çıkarıyoruz.Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolatayla üzerlerini süslüyoruz.Çikolata donduktan sonra servis yapabiliriz:)))))))

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Diloş, hani tarifi kızzz.
Ay sende reklam arası veripde merakta bırakıyorsun canım:))
çok güzel görünüyor tarifini bekliyoruz. Emine

Mutfak Havlusu dedi ki...

İncirli lezzetleri severim,hatta geçen gün bir yerden aldığım incirli rkurabiyelerde böyle ruloydu bende kendimce deneyeyim diyordum şimdi burada gördüm onlara benzerleri çok güzel tesadüf oldu.
ellerinize sağlık.

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Dilek'cigim,
HArika gorunuyor kurabiyelerin.

Sevgilerimi gondeiryor, guzel bir hafta diliyorum.

disal dedi ki...

değişik güzel bir kurabiye...

ellerine sağlık....

incir çok yakışıyor bu tarz hamurlara..

tatlilar gülcandan dedi ki...

ellerrinize saglik nefis tarifleriniz var emeginize saglik canim sevgiler hersey gönlünce olsun

nilay dedi ki...

ellerine sağlık Dilek çim :)

Adsız dedi ki...

Yazar cok tesekkurler...

Selamlar Melek