29 Eylül 2011 Perşembe

MOZAİK PASTA.......

Hazır başlamışken iş yerimdeki arkadaşlarımdan almış olduğum tariflere devam edeyim dedim:))))Bu tarifimiz de emekli olup aramızdan ayrılan Sevgili Sevgi'den.Çok çok pratik ve masrafsız bir tatlı mı desem ,pasta mı desem bilemedim.Kararı siz verin artık..........
Sevgi'cime tarifi için teşekkür ediyorum:))))))))

















Malzemeler:




250 gr. petibör bisküvi(sade veya kakaolu)


250 gr. pudra şekeri


1 paket vanilya


1 yumurta veya 1 bardak süt


2-3 kaşık kakao


80 gr. bitter çikolata(isteğe bağlı)









Yapılışı:Bisküvileri elimizle bir kaba küçük küçük kırıyoruz.Pudra şekeri,vanilya,kakao,1 yumurta veya 1 bardak sütü ilave ederek güzelce karıştırıyoruz.Malzemeler hamur gibi olana kadar karıştırma işlemine devam edelim.Tamamıyla karışan malzememizi streç filmle kapladığımız kalıbımıza boşaltarak derin dondurucumuza kaldırıyoruz.1-2 saat sonra donan pastamızı kalıptan çıkartarak eritmiş olduğumuz bitter çikolatayla kaplıyoruz.(Çikolatayı çok sevdiğim için ben öyle yapıyorum tarif dışı yani.)







Not:Yumurta ve sütü aynı anda ilave etmiyoruz elimizde hangi malzeme varsa veya hangisini tercih ediyorsak onu ilave edelim.


Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.İyi hafta sonları:))))))))




11 Eylül 2011 Pazar

LİMONLU PARFE........






Efendimmmmm.Sıcaklar devam ederken bende bayramda gelen misafirlerime hazırladığım limonlu parfe tarifini yayınlayayım dedim:)))))))Misafirlerim bu uygulamadan pek memnun oldular heryerde tatlı bu sıcakta hiç gitmiyor ama bu buz gibi ikrama bayıldık dediler.......
Tarifi yıllar önce iş yerimdeki Güler arkadaşımdan almıştım kendisine birkez daha teşekkür ediyorum:))))





Malzemeler:






2 paket krem şanti


2 su bardağı süt


4 adet limon


4 adet yumurta


1 paket pudra şekeri


1,5 paket petibör bisküvi(kakaolu kullandım.)







Yapılışı:Krem şantiyi 2 su bardağı soğuk sütle çırparak koyulaşmasını sağlıyoruz.4 adet limonun kabuklarını rendemizin ince tarafıyla rendeliyoruz.1 adet limon suyu ve 4 adet yumurta sarılarını ilave ederek ayrı bir kapta çırpıyoruz.Üçüncü kabımızda 4 adet ayırmış olduğumuz yumurta beyazı ve bir paket pudra şekerini kabarıp koyulaşana kadar çırpıyoruz.Çırpmış olduğumuz tüm malzemeyi bir yerde güzelce karıştırarak birbiriyle özleşmesini sağlıyoruz.Bisküvileri robotta un halinde çekerek yarısını kabımıza döküyoruz hazırlamış olduğumuz limonlu parfeyi öğütülmüş bisküvilerin üzerine dökerek spatula yardımı ile düzeltekel üzerine kalan bisküvi kırıntılarını döküyoruz.Derin dondurucumuza aldığımız parfe 1-2 saat sonunda yenmeye hazır.......