26 Ağustos 2010 Perşembe

ÇİN USULÜ TAVUK.......



Olay tv de her gün saat 17:45'de yayınlanan bir program var,yapımını orada gördüm ve tavuk sever olarak hemennn iftara yetiştirdim.Ne yazıkki sadece hafta sonları izeyebiliyorum, ev hanımları bu programı kaçırmayın derim.Geçen hafta sonu vezir kebab'ı tarifi verdiler sırada o var yani:)))))))


Malzemeler:


2 adet tavuk göğsü

1 bardak süt

2 diş sarımsak

2 adet kırmızı biber

5-6 adet yeşil biber

tuz,karabiber

toz kırmızı biber,nane

yeni bahar,kekik

pul biber

kızartmak için sıvı yağ


Yapılışı:Göğüs etlerini jülyen doğruyoruz.Bir kabın içine süt ve ince ince doğradığımız sarımsakları ilave ederek doğranmış etleri ekliyoruz,güzelce harmanlıyoruz ve 1 saat kadar marine ediyoruz.Marine olmuş etleri tel süzgüde beklettikten sonra una bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz.Kızarmış tavukları servis tabağına alıyoruz.Kızartma yağından başka bir tavaya 5-6 yemek kaşığı alarak doğramış olduğumuz kırmızı biber ve yeşil biberleri çok az soteliyoruz.
Yine kızartma yağımızdan kase içine göz kararı alarak baharatların tümünü ekleyerek tavukların üzerine sosumuzu döküyoruz.
Programdaki aşçımız kızartma yağının sebzeleri sotelemek ve sos hazırlamada kullanılmasını özellikle belirtti.

18 Ağustos 2010 Çarşamba

KREMALI DOMATES ÇORBASI.

İftar sofrasında olmazsa olmazdır çorba.Hele benim için çok önemli, çorbayı çok severim.Daha öncede yazmıştım galiba gene gene ne söylüyorsun demeyin:(((((((
Domates çorbası tarifimiz yine Emine Beder kitaplarımdan.Gerçekten çok lezzetli oluyor ve kıvamıda yerinde.Hatta geçen çookkkk uzaklardan gelen misafirlerim
-çorban çok güzel olmuş nasıl yaptın ?dediler.Böylelikle lezzeti konusunda yanılmadığımı görmüş oldum.Bence bir deneyin derim............

Malzemeler:
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
100 gr. krema
2 çorba kaşığı un(tepeleme)
2 çorba kaşığı salça
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4-5 su bardağı et suyu veya su
karabiber,tuz
kaşar peyniri

Yapılışı:Tenceremize sıvı yağı alalım.Küp küp doğranmış soğan ve havucu ilave ederek soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.Unu ekleyip karıştırarak hafifçe sararana kadar kavurmaya devam edelim.Salçayı ilave ederek kısa bir süre daha kavurduktan sonra,suyu azar azar ve karıştırarak ekleyelim.Çorbayı ağır ateşte ve karıştırarak pişirmeye devam edelim.Pişen çorbamızı blendır yardımıyla pürüzsüz kıvama getirerek içine kremayı ekleyip karıştıralım.Tuz ve karabiberini ilave ederek,üzerine kaşar rendesi serperek servis yapalım........

4 Ağustos 2010 Çarşamba

YEMEK KİTAPLARIM&HERKES BEĞENDİ

Habertürk gazetesinin vermiş olduğu Emine Beder yemek kitaplarımı alalı çok oldu, fakat yazmak çok zor geliyor bu aralar nedense:?????Tariflerin hepsi özene bezene seçilmiş, hangisini okusam aaaa bu süper olur aaaaa bu da süper olur deyip deyip bakıyorum ve ilk denediğim tarifi yayınlıyorum.........

Eğer tekrar yayınlanırsa bu fırsatı kaçırmayın muhakkak alın derim.......
Ben içerisine etimek kullanmadım yemekle servis edeceğim için ama salata olarak düşünülürse etimekli süper olur.Patatesin haşlanarak kullanılması yağlı olmasını engelliyor hafif ve lezzetli bir kızartma çıkıyor meydana .Ramazan'da konuklarınıza hazırlayacağınız güzel bir tarif diyorum ve mübarek Ramazan ayını huzur ,mutluluk ve sağlık içinde geçirmenizi diliyorum....
Hayırlı Ramazan'lar..................
Malzemeler:

1,5 paket etimek(kullanmadım)
2-3 adet kabak
1 adet havuç
2-3 adet patlıcan
3-4 adet patates(haşlanmış)
8-10 adet kornişon turşu
1/2 demet dereotu
4 çorba kaşığı mayonez
10 çorba kaşığı yoğurt
4 diş sarmısak
kızartmak için sıvı yağ
tuz,karabiber,kırmızıbiber


Yapılışı:Öncelikle patatesleri haşlayalım.Kabak,havuç ve patlıcanları soyup küp doğrayalım.Patlıcanları tuzlu suda 15 dakika bekletelim.Doğramış olduğumuz sebzeleri sırasıyla sıvı yağda kızartarak delikli kepçe ile alalım.Tüm malzemeyi bir kabın içine alalım haşlamış ve küp küp doğramış olduğumuz patatesleri ve kornişon turşuyu ilave edelim.Ayrı bir kabın içerisinde yoğurt,mayonez,kıyılmış dereotu,dövülmüş sarmısakları,tuz,karabiber ve kırmızıbiberi ilave ederek sosumuzu güzelce çırpalım.Kızartmış olduğumuz sebzelerin üzerine sosu dökerek tüm malzemeyi harmanlayalım.