26 Nisan 2009 Pazar

PEYNİRLİ TARTÖLET


Akşam gelen misafirlerim için ilk kez denediğim tarif gayet güzel oldu.Veeeee yayınlanmayı hak etti:))))))))Yapımı çok kolay bir çırpıda hazırlanıveren tariflerden,biz çalışan hanımlara uygun yani:)))

Malzemeler:
4 çorba kaşığı yoğurt
125 gr. oda ısısında margarin(tereyağı)
1 çay kaşığı karbonat
un,tuz

İçi için:
1 kase lor peyniri
yarım demet maydanoz

Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı


Yapılışı:Hamur malzemelerini bir kaba alarak yumuşak ve kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
Yağlanmış tart kalıplarına,küçük koparttığımız hamurlardan elimizle bastırarak kenarlarına da çıkacak şekilde paylaştırıyoruz.(Ben hamuru tart kalıbına koyduktan sonra küçük çay bardağının dip kısmıyla bastırarak istediğim şekli çok kolaylıkla elde ettim)her zaman kolaya kaçarım.......
İçi hazırlamak için lor ve kıyılmış maydanozu karıştırarak hamurların içlerine paylaştırıyoruz.
Hamurdan ayırdığımız parçayla üstüne istediğimiz şekli veriyoruz.
Yumurta sarısını çırparak tartöletlerimizin üzerine sürüyoruz.170 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.........

18 Nisan 2009 Cumartesi

TARHANALI ÇITIR TAVUK PANE.......

Ödül almak bana pek yaramadı.Çok uzun zamandır hiç bu kadar şiddetli boğaz ağrısı,faranjit ve grip üçlüsünü bir arada geçirmemiştim.Bir haftalık nekahat sürecinden sonra toparlandım, çok şükür iyiyim.Sesim daha kendine gelemedi ama idare ediyorum:))))))

Tarifimizin ismini ben uydurmak zorunda kaldım.Derya Baykal'ın programında çok genç bir Aşçı'mız hazırladı(ondan da özür diliyorum çünkü ismini öğrenemedim.)Sadece yapım aşamasında izlediğim için .Eve gider gitmez hazırladım sonuç muhteşem.Kuru tarhanayı bu şekilde kullanmak hiç birimizin aklına gelmez herhalde?Neyse efendim gelelim tarife:)))))))))

Malzemeler:

2 adet tavuk göğsü
2 adet yumurta
1/2 su bardağı un
1 su bardağı tarhana
tuz,karabiber

Sos İçin:
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1/2 demet dereotu
5-6 adet kornişon

Yapılışı:Tavuklar iri iri küp şeklinde doğranır.Önce un,çırpılmış yumurta ve tarhanaya bulanarak kızgın yağda önlü arkalı kızartılır.

Sos malzemeleri birleştirildikten sora küçük sos kaplarına paylaştırılır.Kızarttığımız tavuklar sosa batırıldıktan sonra afiyetle yenilir.


Çok çok pratik ve lezzetli , kurtarıcı yemek olarak geldi bana:))))))Siz ne dersiniz bilmem.......

Sağlık dolu günler iyi haftalar diliyorum.....................



8 Nisan 2009 Çarşamba

ÖDÜLÜMÜ ALDIM GELDİM:)))))))



Efendim sevgili Zerrin beni ve diğer arkadaşları Smart Blogger ödülüne layık görmüş,kendisine çok çok teşekkür ediyorum ve kocamannnnn öpüyorum:)))))))
Ödülümüzün kuralları var hemen onlara uyalım yoksa ceza alırız:(((((((
1.Ödülü veren kişinin linkini yayınlamak.
2.Ödülü verdiğin kişilere haber vermek.
Tüm blogger arkadaşlarım bu ödülü hak ediyor diyorum.Ben yayınlayana kadar seçilecek çok
blog kalmadı galiba:))))))))Bol ödüllü ve bereketli günler diliyorum ve haber uçuruyorum........
3.Ödülü verdiğin blogger arkadaşlarının linklerini yayınlamak.

4 Nisan 2009 Cumartesi

LOKANTA USULÜ TAVUK SUYU ÇORBA............


Evdekilerden birinin grip olacağım galiba demesi benim tavuk suyu çorbasını pişirmem gerekiyor anlamına geliyor.Yani mesajı alıyorum:))))) Doğru mutfağa...........

Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü

2 yemek kaşığı un

1/2 çay bardağı zeytin yağ

1 su bardağı tel şehriye

tuz,karabiber

Yapılışı:Göğüs etini haşlıyoruz küçük küçük doğrayarak bir kenarda bekletiyoruz.Sıvı yağda tel şehriyeleri kahverengi olana kadar kavuruyoruz ,unu ilave ederek çok az daha kavurduktan sonra soğumuş olan tavuk suyunu ilave ediyoruz.Doğramış olduğumuz tavuk etlerini ekleyerek pişiriyoruz.Tel şehriyeler kavrulmuş olduğu için pişme süresi çok kısa oluyor.