20 Haziran 2009 Cumartesi

REÇEL ZAMANIIIII..........


Bizde sadece çilek ve vişne reçeli tüketilir,diğer reçeller pek rağbet göremiyor ne yazıkki.
Fakattt incir reçelini yedikten sonra fikirler değişti gibi.İncir reçelini daha önce hiç yememiştim,çok büyük kayıp diye düşünüyorum:))))))Harika bir aroması var gerçekten.Daha önce denemeyenler için söylüyorum zamanı geçmeden kolları sıvayın bence........



MALZEMELER:



50 adet ham incir
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker(az geliyor)
1/2 limon suyu



Yapılışı:İncirler üst kısımlarından kesilerek güzelce yıkanır.(eldiven giymek gerekiyor)
Çatal batırarak küçük küçük delikler açılır.Tencereye koymuş olduğumuz göz kararı su ile kaynatılır.




Suyu dökülerek soğumaya bırakılır.Soğuyan incirleri içlerindeki acı suyu çıkması için hafifçe sıkarak tekrar tencereye alıyoruz.Bu işlem dört kez tekrarlandıktan sonra şerbet hazırlanarak incirler çok kısık ateşte bir saat pişirilir.




Not:Lezzet açısından muhteşem fakat şekeri az geldi,şerbeti koyulmadı.4 bardak yerine 6 bardak şeker kullanmak gerekiyor bence.Bir dahaki sefere bu şekilde hazırlamak istiyorum.Anne'ciğime siparişi verdim incirler biriktiriliyor:))))))


3 yorum:

ipek dedi ki...

Reçel harika görünüyor. Ellerine sağlık.

Hülya dedi ki...

Ben incir reçeline bayılırım.Hele yaban inciriyle olanı süper olur.Bulursan hiç kaçırma.

balböcükleri dedi ki...

amanıııııın.pişmiş halide nefis çiğ halide nefis görünüyor.çok güzel kısacası.ellerine sağlık.