30 Mayıs 2008 Cuma

ÇİLEKLİ TART....VE UNUTULMAZ BİR GECE


Dün akşam yazacaktım ama fotoğraf makinemi unuttuğum için bugüne kaldı neyse sağlık olsun diyelim.Nuran Ablamızın emekli olması sebebiyle iş yerindeki kankileri tarafından düzenlenen veda gecesi için hazırladığım çilekli turtalarımı Hülya'nın ellerine teslim ettim içim pek bir rahat işime yetiştim.Ben geceye geç katıldığım için sürprizleri kaçırdım.

Organizasyon süper düşünenlerin,hazırlayanların ellerine yüreklerine sağlık diyorum.Açık büfemiz her zamanki gibi muhteşemdi:))))O kadar detaylara girilmişki masalardaki gül yaprakları ters konuldu diye Sabiha Abla'cığım tek tek yaprakları çevirmiş:((( Kıyamam hiç ......Daha sonra çalsın sazlar oynasın kızlar durumu hepimiz ortada bulduk kendimizi........


Nuran Abla'cım:Emeklilik yılların bu güzel gece gibi neşeli,mutlu sevdiklerinle birlikte su gibi akıp geçsin.Yüzündeki gülücük kalbindeki iyilik hiç bitmesin.Allah bize de böyle güzellikler görebilmeyi nasip etsin:))))))




26 Mayıs 2008 Pazartesi

DÜĞÜN ÇORBASI

Orijinal tarifte parça et kullanılarak hazırlanan çorbayı ben kıyma kullanarak değiştirdim.Tadına bakanlar ve bizim çok hoşumuza gitti inşallah sizlerde beğenirsiniz:))))))
Malzemeler:
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2-3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
karabiber,tuz
1/2 limon suyu
1 yumurta sarısı
1-2 çorba kaşığı tereyağı
1-2 çay kaşığı kırmızı toz biber
YAPILIŞI:Sıvı yağ unla kavrulur üzerine varsa et suyu ilave edilir,topaklanmaması için karıştırarak kaynaması beklenir.Kıymamızın içine soğan rendelenir tuz ve karabiber ilave edilerek yoğrulur.Kıymadan küçük küçük kopartılarak kaynamakta olan çorbaya ilave edilir.Bir taşım daha kaynattıktan sonra limon suyu ve yumurta sarısı ile terbiye hazırlanıp çorbaya eklenir.Ateşten indirdiğimiz çorbamıza yağlı sos dökülerek servis yapılır......

21 Mayıs 2008 Çarşamba

YILLAR GEÇTİ AMA......

Ama diyorum çünkü bizim tanışmamız taaaa orta okul yıllarına dayanır.Daha sonra lise yılları,kanımızın kaynadığı dönemler, büyüklerimizden duyardık bu yıllar hiç unutulmaz diye gerçekten de öyleymiş. Onca yıl geçmesine rağmen aramızdaki bağı hiç kopartmadık,ayda bir toplantılarımıza devam ediyoruz geçen hafta arkadaşlarımla bende toplandık.Mönüyü onlar kararlaştırdı ben hazırladım.Çok keyifli bir gün geçirdik hepsini çooook seviyorum:)))))
Mönümüzde:Krokanlı Pasta
Cocostar Kurabiye
Sodalı Börek
Fava
vardı. Tarifleri daha önce yayınlanmış olduğu için yazmıyorum favayı sevgili Zuhal Yalçın'ın tarifiyle yapıyorum.Sodalı böreğimize gelince.........
Malzemeler:
5 adet yufka
200 gr.margarin
yarım demet maydanoz
1/2 kg. lor
2 adet maden suyu
Yapılışı:Yağlanmış tepsiye bir yufka serilir üzerine erimiş margarin gezdirilir,ikinci ve üçincü yufkayada aynı işlem yapıldıktan sonra lor ve maydanoz karışımı ilave edilerek kalan yufkalara aynı işlem uygulanır.Son yufka konulduktan sonra böreğimiz karelere kesilerek kalan margarin ve iki adet maden suyu dökülerek 200 derecede pişirilir.

18 Mayıs 2008 Pazar

PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 23

Sevgili Derya'nın ev sahibeliği yaptığı''Porselendemlik çay saati etkinliği 23''e öncelikle beni davet ettiği için teşekkür ediyorum.Kendisine kolay gelsin diyor ve sınıf arkadaşlarım için hazırladığım beş çayı ile etkinliğe katılıyorum.Bol muhabbetli günler diliyorum:)))))

13 Mayıs 2008 Salı

KURUTULMUŞ DOMETES VE MANTARLI PİLAV

Tarif yine Cafe Sardunya'dan çok farklı ve lezzetli bir pilav biz maaile beğendik, denemenizi tavsiye ediyorum.Küçük bir hatırlatma malum önümüz yaz dometes kurutmayı ihmal etmeyin diyorum:))))) Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
250 gr.mantar
8-10 adet kurutulmuş domates
1 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,karabiber
3 Su bardağı sıcak su
1 tablet et suyu(isteğe bağlı)
YAPILIŞI:Pirinç beyaz suyu çıkana kadar güzelce yıkanır.Mantarlar küçük küçük doğranır zeytinyağında kavrulur,doğranmış domatesler ve ezilmiş bir diş sarımsak ilave edilirir. Tenceremize pirinç eklenerek kavurma işlemine devam edilir.Tuz,karabiber serpilir üç su
bardağı sıcak su ile suyunu çekinceye kadar pişirilir.

8 Mayıs 2008 Perşembe

HANDE'YE SEVGİLERLE

Bir hafta arayla kutladığımız iş yerindeki ikinci doğum günü.Kimin mi?Kuzenim aynı zamanda iş arkadaşım olan Hande'nin doğum gününü kutladık:))))Pastayı ben hazırladım tuzlular da Hülya'dan.Doğum günü kızımız da içecekleri getirmiş gelirken biz şok olduk, nası yani?diyoruz o da ben bekliyodum zaten hazırlıklı geldim diyor:))))Alem kız, ya pasta yapmasaydık?diyoruz olsunnnn diyor muzip muzip.....

NİCE MUTLU YILLARA

7 Mayıs 2008 Çarşamba

HAŞHAŞLI TATLI

Pastamı desem şerbetli tatlımı desem bilemedim:)))))Siz nasıl isterseniz öyle servis yapın.Tarif şirketteki arkadaşım Hülya Dağlı'dan alınmış o şekilde tarifin yanına not düşülmüş.Tariflerin yanına mutlaka kimden aldığımı not düşerim o zaman daha kolay hatırlayabiliyorum:)))))) Çok hafif ve bir o kadar lezzetli tatlımızın tarifi şöyle............
Malzemeler:
Kek İçin:5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tepeleme un
1 su bardağı haşhaş
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbet İçin:2 su bardapı şeker
3 su bardağı su
Krema İçin:1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Yapılışı:Yumurta ve şeker çırpılır,sırasıyla diğer malzemeler eklenir yağlı kağıt serilmiş kek kalıbında 180 derecede 35-40 dakika pişirilir.Şerbet kaynatılıp 10 dakika dinlendirildikten sonra soğumuş olan kekimize dökülür.Çırpmış olduğumuz krem şanti tatlımızın üzerine ve yanlarına sürülür.İsteğe bağlı kakao serpilir.

5 Mayıs 2008 Pazartesi

SEMİZOTU SALATASI

Semizotu çıktığı gibi soframızda yerini alır.Hemde gülücükler eşliğinde:))))Maaile severek tüketiyoruz,hepimizin bildiği bu salatayı ne kadar çok tüketirsek yeridir sağlık açısından inanılmaz faydaları olduğunu okumuştum......Tarifine gelince çok basit,semizotları güzelce yıkanır sirkeli suda bekletilir,elle koparılarak servis tabağına alınır.Ayrı bir kapta yoğurt,ezilmiş sarmısak,tuz karıştırılarak sos hazırlanır salataya ilave edilerek karıştırılır.En son üzerine zeytinyağı gezdirilir ve afiyetle yenilir:))))))

4 Mayıs 2008 Pazar

KREM ŞOKOLA

Krem şokolanın tarifini alalı çok oldu.Ha bu gün ha yarın derken uzun bir zaman geçti,ama aklımdan da hiç çıkmıyor bu arada:))))Kakaolu ve sütlü tariflere bayılırım da azıcık.Tarif sevgili Zerrin'den ben tekrar yayınlamıyorum.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum:))))))Tarif için teşekkürler canım........

1 Mayıs 2008 Perşembe

SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

Hey yıllar yeninmedim size
Umutlarım yine aynı
Sessizlik geceyi sarsada
Her gün bir yarın var ya
Hey yıllar yeninmedim size
Rüyalarım yine aynı
Bir tutku yaşıyorum yine
Aynı telaş içinde....
Leman Sam'ın; şarkısındaki gibi yıllar akıp geçsede biz hep bir tatlı telaş içindeyiz.Hayatımızı acısıyla tatlısıyla yaşıyoruz.Yukarıda fotoğraf karesindeki o mutlu ve güzel günlerimden biri.Hülya'cığım;büyük bir özveri ve sabırla benim için hazırlanmış(bu çok önemli) kuzenim de iş birlikçi bu arada:)))))Lafı fazla uzatmayayım ve beni düşündükleri için doğum günü organizasyonunda ROL alanlara çoooookkkkk ama çok teşekkür ediyorum:))))))))